Fotballbaner: Oppegård vs. Ski

ÅTTE BANER TOTALT: Totalt har Ski kommune åtte kunstgressbaner hvorav fem av disse med vinterdrift. Den ene av de tre banene i Ski er med undervarme og driftes av Ski kommune. Denne banen holdes åpen hele året fordi det er et krav fra nasjonale myndigheter i forbindelse med tippemidlene.
ÅTTE BANER TOTALT: Totalt har Ski kommune åtte kunstgressbaner hvorav fem av disse med vinterdrift. Den ene av de tre banene i Ski er med undervarme og driftes av Ski kommune. Denne banen holdes åpen hele året fordi det er et krav fra nasjonale myndigheter i forbindelse med tippemidlene.

Vil ikke dele banekapasitet med Oppegård

Til tross for kommunesammenslåingen om 50 dager og at Oppegård kommune bare har én kunstgressbane med vinterdrift i år mot fem kunstgressbaner med vinterdrift i Ski, vil nabokommunen ikke dele sin banekapasitet med oss.

Publisert

Oppegård kommune, med sine 27. 439 innbyggere per andre kvartal 2019, har fem kunstgressbaner, men kun den ene av disse (Østre Greverud kunstgressbane) er med vinterdrift per i dag.

Her kan du se en oversikt over alle banene i Oppegård:

  • Sofiemyr kunstgressbane: 19 år gammel, undervarme har aldri vært koblet til varmekilde. Det blir ingen vinterdrift i minst tre år til på grunn av skadene som ble avdekket etter fjorårets sesong. Driftes av KIL. Eies av Oppegård kommune.
  •  Østre Greverud kunstgressbane: 12 år gammel og med utfordringer. Hadde store problemer med undervarmen i fjor. Driftes av KIL og OIL. Eies av Oppegård kommune.
  • De tre øvrige kunstgressbanene i kommunen (på Hellerasten, Vassbonn og Flåtestad) holdes alltid stengt om vinteren da disse ikke er laget for bruk i vinterstid, ifølge kommunen.

Les også: Stengte alle fotballbaner for vinteren

Fem baner med vinterdrift i Ski

Ski kommune, med sine 31.185 innbyggere per andre kvartal 2019, har åtte baner totalt hvorav fem av banene er med vinterdrift per i dag.

TO BANER PÅ LANGHUS: Langhus kunstgressbane er en av de to banene på Langhus. Begge var grønne og fine i går, ifølge Tor Stubberud fra Kolbotn.
TO BANER PÅ LANGHUS: Langhus kunstgressbane er en av de to banene på Langhus. Begge var grønne og fine i går, ifølge Tor Stubberud fra Kolbotn.

Her kan du se en oversikt over alle banene med vinterdrift:

  • Ski kunstgressbane i Ski idrettspark: Driftes av Ski kommune.
  • To kunstgressbaner på Langhus: Begge driftes av Langhus IL.
  • Siggerud kunstgressbane: Driftes av Siggerud IL.
  • Kråkstad kunstgressbane: Driftes av Kråkstad IL.

Totalt har Ski kommune åtte kunstgressbaner hvorav tre av banene ligger i Ski (en av disse driftes av Ski kommune), tre baner på Langhus (to av disse driftes av Langhus IL), en bane på Siggerud som driftes av Siggerud IL og en bane på Kråkstad som driftes av Kråkstad IL.

Les også: – Det er en stor skandale

NY UTVALGSLEDER: varaordfører i Ski kommune, Camilla Hille (V), har nå blitt valgt inn som utvalgsleder i Nordre Follo. Hun har det politiske ansvaret for blant annet kultur, idrett, folkehelse, forebygging, skoler, helsestasjoner, barnehager og friluftsliv.
NY UTVALGSLEDER: varaordfører i Ski kommune, Camilla Hille (V), har nå blitt valgt inn som utvalgsleder i Nordre Follo. Hun har det politiske ansvaret for blant annet kultur, idrett, folkehelse, forebygging, skoler, helsestasjoner, barnehager og friluftsliv.

Prøver å legge til rette for helårsdrift

– Fotball har utviklet seg i retning av å være en helårsidrett og det må vi prøve å legge til rette for så langt vi klarer. Det klarer vi nok i godt samarbeid med idretten.

– I Ski kommune ha vi gitt idrettslagene våre et økonomisk tilskudd slik at flere enn Ski Idrettslag fotball kan få spilt fotball hele vinteren. Fotball har utviklet seg i retning av å være en helårsidrett og det må vi prøve å legge til rette for så langt vi klarer. Det klarer vi nok i godt samarbeid med idretten, sier varaordfører i Ski kommune, Camilla Hille (V).

Venstre-politikeren har nå blitt valgt inn som utvalgsleder i Nordre Follo. Hun har det politiske ansvaret for blant annet kultur, idrett, folkehelse, forebygging, skoler, helsestasjoner, barnehager og friluftsliv.

 

Les også: – Fotball er ikke en helårsidrett

Vil ikke dele banekapasitet med KIL

Camilla Hille sier at Ski kommune har en kunstgressbane med undervarme i Ski idrettspark.

– Den må vi holde åpen hele året. Det er et krav fra nasjonale myndigheter i forbindelse med tippemidlene, sier Hille.

– Får Kolbotn idrettslag treningstid på denne banen eller på noen av de andre banene som vinterdriftes i Ski kommune som følge av den oppståtte situasjonen med Sofiemyr kunstgress og i lys av at Oppegård og Ski slås sammen til en kommune om 50 dager?

Det er et stort press på banen om vinteren fra mange lag, så jeg vil tro kapasiteten er sprengt. Ski kommune bevilget 200.000 kroner som ble fordelt til Siggerud, Langhus og Kråkstad, til å holde flere baner åpne i vinter. To år før det ga vi også penger til dette fra overskuddet i regnskapet (cirka 300.000 kroner som Ski Idrettsråd fordelte mellom idrettslagene). Nå har vi inngått en egen driftsavtale med de idrettslagene som vil ha det, sier Hille.

Les også: – Det er ikke tatt høyde for en snørik vinter

Lik praksis, likebehandling og rettferdighet

Camilla Hille sier arbeidet med en lik praksis, likebehandling og rettferdighet vil fortsette i Nordre Follo.

Som utvalgsleder har jeg ledet dette arbeidet i over to år i Ski kommune, og nå skal idrettslagene i Oppegård også få en gjennomgang, sier Hille.

– Burde ikke disse prinsippene om likebehandling og rettferdighet være gjeldende fra 1. januar 2020, slik som alt annet i forbindelse med kommunesammenslåingen, for å unngå forskjellsbehandling innen én kommune (Nordre Follo)?

– Jeg er usikker på reglene for fotballbaner. Vi er ikke én kommune ennå, men vi må nok samordne en hel del fremover på idrettsfeltet. Jeg må ta tak i dette som mye annet, sier Hille.

Les også: Oppegård kommune brukte 676 tonn salt på kommunale veier på fem år

– Nordre Follo kommune må i tiden fremover se på et større felles anlegg for topplagene.

Bør måkes av idrettslagene om vinteren

Kunstgressbanene på Hellerasten, Vassbonn og Flåtestad holdes alltid stengt om vinteren da disse banene ikke er laget for bruk i vinterstid, ifølge Oppegård kommune.

Camilla Hille mener kommunen bør se hva som kan gjøres for at de tre nevnte banene kan holdes åpne også om vinteren, på lik linje med banene i Ski.

– Jeg vil undersøke mulighetene for dette. Idrettslagene bør kunne måke disse på egne vegne om de ønsker det. I Ski kommune har Langhus IL gjort dette hver vinter selv på dugnad, sier utvalgslederen i Nordre Follo.

Les også: Planer om permanent snødeponi og mellomlager i Tverrveien

Skal ta det opp med klubben og administrasjonen

– Hva synes du om situasjonen med Sofiemyr kunstgress som er nå vinterstengt?

– Jeg vil gjerne ha et møte med KIL. Jeg skal også ta dette opp med administrasjonen. Hvordvidt vi kan bevilge noe til vinterdrift blir en del av budsjettbehandlingen i ukene fremover, sier Camilla Hille på vegne av samarbeidspartiene MDG, Sp, SV, Ap, V og KrF i Nordre Follo.

Hun mener at Nordre Follo kommune må i tiden fremover se på et større felles anlegg for topplagene sine.

– Flere baner med undervarme er nødvendig om vi skal sikre alle et like godt tilbud. Utfordringen er at dette er dyre baner, både å etablere og drifte, sier Hille.

Les også: Gummigranulat på avveie fra fotballbanene

 

 

Powered by Labrador CMS