DCIM\100MEDIA\DJI_0662.JPG Kolbotn sentrum. Bankbygget.

Velkjent bygning revet – nå starter byggingen av 110 leiligheter

Denne uken ble det gamle bankbygget i Kolbotn sentrum revet. Nå starter arbeidene som skal ende i 110 nye leiligheter.

Publisert Sist oppdatert

Med situasjonen lokalsamfunnet vårt står i har det vært mange ute på gåtur siste uken. Mange har garantert fått med seg at arbeidene er i gang i krysset Ormerudveien/Kolbotnveien. Denne uken sto bankbygget ribbet og klart for riving. Fra før er boligene i Ormerudveien 1A og B, og Skolebakken 2, revet. Bankbygget er for øvrig kanskje mest kjent som Martinsen-bygget etter at det tidligere var dagligvarebutikk her.

RIBBET OG RIVEKLART: Den gamle bygningen i krysset Kolbotnveien/Ormerudveien sto klart til rivning mandag denne uken.

– Rivingen pågår for fullt. Dette arbeidet vil foregå utover i februar før oppstarten av grunnarbeidene, forteller prosjektansvarlig Geir Saltvik i Stor-Oslo Eiendom til Oppegård Avis.

Fra mars og fremover mot sommeren må det påregnes en del støy i sentrum av Kolbotn. Saltvik forteller at oppstarten av grunnarbeidene, inkluderte sprengning og noe spunting, starter i mars og vil foregå frem til sommeren.

Stort næringsareal

– Byggeprosjektet vil foregå frem til vår/sommer 2023 før innflytting i næringsarealer og leiligheter, sier Geir Saltvik.

I byggetrinn 1 er i overkant av 60 prosent av boligene solgt. Oppegård Avis har tidligere skrevet at første byggetrinn vil bestå av leiligheter i størrelsesorden 35 til 145 kvadratmeter, med pris fra rundt 2,9 millioner til 13 750 000, og er planlagt ferdigstilt i fjerde kvartal 2022.

I løpet av den kommende måneden legges byggetrinn 2 med 54 leiligheter ut for salg. Til sammen vil Skolebakken K bestå av 110 leiligheter. Stor-Oslo Eiendoim har signert kontrakt på totalentreprisen med BundeBygg. Veidekke er engasjert som riveentreprenør.

– I tillegg er næringsarealet solgt til en stor og seriøs aktør, sier Geir Saltvik.

Butikk og kafé

Det kommer en dagligvareforretning i den største delen av næringslokalet ut mot torget mot sør.

– Videre jobbes det med utleie av øvrige mindre næringsarealer. Ideen er at det kommer en kafé eller liten restaurant på hjørnet mot Kolbotnveien og Ormerudveien.

– Vi ønsker ikke å gå ut med navn på kjøper av næringsarealene, eller hvilken dagligvare som kommer inn. De skal selv få bestemme når de vil offentliggjøre dette, sier Geir Saltvik.

JEVNET: Slik så det ut i krysset Ormerudveien/Kolbotnveien onsdag ettermiddag.
SLIK SKAL DET BLI: Dette er ett av bildene som illustrerer hvordan det nye Skolebakken K-prosjektet blir når det står ferdig.
Powered by Labrador CMS