FRISØR: Abdo Yazji åpner barber shop i lokalene som tidligere huset Bami frisør på Greverud.

Tar over frisørarven på Greverud

Et syrisk frisør-dynasti er klare med saks, høvel og føner på Greverud.

Publisert Sist oppdatert

Nå er det klart hvem som tar over frisør-lokalene etter Bami på Greverud. Og det er ingen hvem som helst i frisørfaget. Fra 1. mars skal nemlig lokalene fylles av familien Yazji. Pappa Abdo og sønnene Moussa og Nasser har bare vært i Norge siden 2018, men har allerede rukket å starte opp sin første barber shop på Myrvoll. (Se link til sak lenger ned)

Frisørhistorien til familien går derimot lenger tilbake. MYE lenger tilbake.

– Vi er en frisørfamilie fra Syria som ønsker å bidra til samfunnet i Norge. Vi har en lang tradisjon med frisøryrket, som går helt tilbake til våre besteforeldre, forteller Abdo Yazji  til Oppegård Avis.

FAR SJØL: Mens sønnene Moussa og Nasser er litt mer beskjedne, stiller pappa Abdo gjerne opp for lokalavisen.

Stolt og fornøyd

Han er åpenbart stolt over hva han og sønnene får til, og det er til å forstå.

– Jeg har nesten 30 års historie som frisør, men både min far og bestefar var frisører i Syria. Og nå er sønnene mine det også, sier han stolt og fornøyd.

Mens Bami-gjengen aldri helt fikk det til å svinge i Greverud-lokalene, er Yazji sikker på han og sønnene skal få til dette.

– Vi er sikker på at vår nye barbershop blir en suksess, for det er mange av våre kunder som bor i dette området. Vi ser frem til dette og håper mange nye kunder vi teste oss og se hva vi kan tilby.

Ekstraservice

Selv om en frisør alltid vil bli bedømt på ferdighetene med saks og barbermaskin, tror Yazji-trioen at de har et ess i ermet.

– Vi legger stor vekt på kundetilfredshet og kundeservice. Det er viktig å ta hensyn til alle kundegrupper, inkludert studenter og pensjonister. Vi har også en ekstratjeneste hvor vi kan tilby hjemmebesøk, for de som trenger det. Vi er engasjert og skal prøve å imøtekomme kundenes behov på en best mulig måte.

Det er imidlertid én viktig, kulturelt betinget begrensning.

– Vi klipper menn. En barber shop er en barbershop, sier Abdo Yazji.

Powered by Labrador CMS