FAR OG SØNN: Frisøryrket lærte sønnen Moussa lenge før han begynte på frisørlinja på Ås.

Starter gründerdrøm på Myrvoll

Far og sønn fra Syria starter frisørsalong på Myrvoll Torg, mandag 13. mars klokken 10.00. Blir du deres første kunde?

Publisert Sist oppdatert

Moussa (18) og faren, Abdo (43) er fra Syria, men bodde flere år i Libanon før de kom til Tromsø i 2017. Hele familien har vært i frisørfaget og det har de fortsatt med i Norge også.

– Jeg har vært frisør i 25 år, det er det eneste jeg kan. Jeg elsker å gjøre folk fornøyd, forteller far til Oppegård Avis.

Det er åpenbart at både far og sønn har stor lidenskap for frisørfaget. Yrkesstoltheten skinner godt igjennom.

OPPSETTET KLART: Mangler bare siste finpuss før kundene kan tas imot på mandag klokken 10.00.

Gira!

– Jeg klarer nesten ikke vente med å åpne. Når jeg ser alle som går forbi blir jeg så inspirert til å åpne salongen og slippe folk inn, sier Moussa entusiastisk.

I disse dager fullfører han siste året på frisørlinja på Ås Videregående skole.

Far og sønn er tydelige på at de ønsker å tilby eksepsjonell service. Da Oppegård Avis kommer er de raske med å tilby både kaffe og konfekt i en behagelig sofa. Gutta fra Syria utstråler service lang vei og er veldig spent før åpningen.

Ønsker å jobbe sammen som familie

I dag er Moussa i praksis på en frisørsalong på Vinterbro mens faren jobber i Ski. Tidligere drev de også en salong i Moss, men nå vi de heller satse i Oppegård.

VENTEOMRÅDE: Salongen fremstår romslig med en skikkelig ventesofa. Salongen kan håndtere tre kunder av gangen.

– Vi ønsker å jobbe sammen som familie og etter hvert etablere flere salonger. Jeg håper også jeg kan vise at man som 18-åring kan starte sitt eget og gå sine egne veier. Og du vet, før kjørte vi til Moss hver dag. Vi liker Oppegård godt og bor selv på Vevelstadåsen. Vi liker dette stedet og blir veldig inspirert av utviklingen her.

No cure no pay

Moussa er klart den mest engasjerte, mens far lar seg rive med og er en stødig støttespiller i sønnens satsing.

– Det er mange frisører i Oppegård, hva skal dere gjøre for å tiltrekke dere kunder?

– Vi skal gjøre det vi kan for å holde kundene fornøyd så de kommer igjen og igjen. Dersom du ikke er fornøyd skal du heller ikke betale understreker Abdo som er veldig tydelig at han er glad i frisøryrket og legger sin ære idet.

EKTE BARBERSHOP: Selvom gutta fra Syria gjør alt er det ikke akkurat hair-extension som blir deres forse. Det blir derimot en stor satsning på skjegg og barbering i tillegg til standard hårklipp for menn, kvinner og barn.
Powered by Labrador CMS