FORNØYDE: Kolbotn Klær hadde et fantastisk år i 2016. Bak disken: Ellen Teig og Anne Lie. Foran disken: innehaver Barbro Ottesen Muri, Louse Feiring og Tanja Gundersen har alle grunn til å være fornøyde med fjoråret.

Går så det suser!

Barbro Ottesen Muri ligger ikke på latsiden. Butikkene på både Kolbotn og Vinterbro hadde et knallår i fjor.

Publisert

2016 ble et travelt år for Barbro Ottesen Muri og hennes kollegaer på Kolbotn Klær. Det var godt med besøk i hovedbutikken på Kolbotn, og tillegg åpnet Ottesen Muri en ny butikk på Vinterbro senter.

Selv om fjoråret var travelt, betalte all innsatsen seg, for den tradisjonelle moteforretningen hadde et svært godt fjorår, ifølge Ottesen Muri.

– Vi hadde en økning på tolv prosent i fjor og omsatte for nesten tolv millioner kroner her på Kolbotn. Det er vi veldig fornøyde med. I tillegg har vi hatt en svært god start også på 2017. Det er klart at slikt er stort for meg, for man har aldri noen garanti om at ting skal gå bra. Det er mye hardt arbeid, men vi gjør åpenbart noe riktig her, sier Ottesen Muri.

Jevnt fordelt

Salget er stort sett jevnt fordelt mellom dame- og herreklær.

KOSER SEG PÅ JOBB: Gjengen på Kolbotn Klær håper på enda flere kunder i året som kommer.

– Vi har en god varemix, og dette er noe av det jeg har jobbet mest med. Det er viktig å ha varer som utfyller hverandre, og man må spesialisere seg, for man kan ikke være god på alt, sier Ottesen Muri. 

– Vi har funnet vår greie, og det ser ut til at kundene liker det også. Når man driver butikk utenom et senter, slik vi gjør her på Kolbotn, er det viktig å få lojale kunder som kommer tilbake, og dem får man bare ved god service, god stemning i butikken og god fagkunnskap, sier hun.

Ny butiikk

Ottesen Muri forteller med passion om sin passion for å drive forretning og klær.

– Ønsket mitt i sin tid var å skape en butikk slik jeg ønsket at den skulle være, og det føler jeg at jeg har klart. Vi har drevet her i fjorten år nå, og flyten er god. Nå skal vi jobbe enda hardere på det vi er gode på i 2017 også, sier hun.

Ottesen Muris dager er lange, for med butikken på Kolbotn og nyetablert butikk på Vinterbro, er det travle tider.

– Det har gått som forventet med butikken på Vinterbro. Potensialet er stort, og jeg har store forventninger til året på den andre butikken. Vi kan ikke og skal ikke gjenskape Kolbotn Klær på Kolbotn i Vinterbro-butikken. Den har sin egen stil og personlighet, men verdiene fra butikken på Kolbotn har vi tatt med dit. Butikker som våre kan aldri strømlinjeformes, selv om de grunnleggende fundamentene er de samme, sier Ottesen Muri.

MYE MOTE: Det er rader på rader med klær i butikken på Kolbotn.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Skal vokse

SENTRALT: Her, midt i rundkjøringen ved Circle K på Kolbotns østside, ligger Kolbotn Klær.

Målene for i år er klare. Begge butikkene skal vokse enda mer.

– Vi skal jobbe enda hardere i år, og har et mål om å satse på samme økning i 2017 som i 2016, sier hun.

 

 
Powered by Labrador CMS