BLE ENSTEMMIG VEDTATT: Monica Dervo-Lehns (FrP) forslag ble enstemmig vedtatt i kommunestyret onsdag 21. oktober. Foto: Tønnes Steenersen
BLE ENSTEMMIG VEDTATT: Monica Dervo-Lehns (FrP) forslag ble enstemmig vedtatt i kommunestyret onsdag 21. oktober. Foto: Tønnes Steenersen

Smitteverntiltak i barnebursdagene

Monica Dervo-Lehn (FrP) er glad for at hele kommunestyret har støttet hennes forslag om at forbudet mot mer enn ti personer i private hjem ikke skal gjelde for barn og unge som er i samme kohort på skole eller barnehage.

Publisert Sist oppdatert

– Vi foreslo dette fordi vi syntes det var rart at barn som er i barnehagen eller skolen sammen hele dagen ikke skulle kunne møtes etter skolen til barnebursdag eller noe annet, sier kommunestyrerepresentanten fra FrP.

Hun påpeker at når det arrangeres bursdagsselskap, bør bursdagsbarnet invitere alle i klassen.

– Så lenge det dreier seg om den samme kohort, mener vi de må få lov å samles, sier Dervo-Lehn.

Dette ble vedtatt:

Det er forbud mot private sammenkomster med flere enn ti deltakere. Det er også forbud mot private sammenkomster med færre enn ti deltakere hvor avstand på en meter ikke kan overholdes.

Det er unntak for barn og unge som tilhører samme kohort i barnehage og skole.

  • For barn i samme kohort i barnehage og på skole 1.-7. trinn gjelder ikke avstandsregelen på en meter.
  • For barn i samme kohort på ungdomsskole og videregående skole anbefaler kommunen å overholde nasjonale råd (red. anm.: Nasjonale råd anbefaler at man ikke er flere enn 20 personer samlet. Med antall deltakere menes hvor mange som er tilstede totalt) og holde minst en meter avstand til andre.

I tidligere Oppegård kommune varierer antall elever i klassene, men gruppestørrelsen begrenses til 28 elever per klasse/gruppe.

– Du kan invitere hele klassen eller jentegruppen eller guttegruppen til barneselskap. Det er det hensynet som ligger i unntaket i denne regelen. Barn som er sammen hele dagen på skolen, må også få kunne treffes privat til bursdag/halloween eller andre sammenkomster, sier Dervo-Lehn.

Les mer på Helsedirektoratet

For flere deltakere enn 20 personer, gjelder retningslinjer for arrangement.

Trer i kraft 22. oktober

FrP-politikeren er veldig glad for at alle de andre partiene støttet hennes forslag da kommunen behandlet de nye smittevernreglene. De trer i kraft torsdag 22. oktober klokken 12:00.

– Vi tror mange ville synes det hadde vært veldig rart hvis vi nærmest hadde forbudt de som er i en kohort i treffes utenom tiden de er i barnehage eller på skole sammen, sier Dervo-Lehn.

Les om de andre smittevernreglene her: Dette er de nye koronareglene i Nordre Follo