ÅPNER SNART: Snart åpner barnehagene igjen. Dette bildet er fra nye Greverudlia barnehage.
ÅPNER SNART: Snart åpner barnehagene igjen. Dette bildet er fra nye Greverudlia barnehage.

Nå starter foreldrebetaling for SFO og barnehage igjen

Du må betale også selv om du velger å ikke bruke plassen.

Publisert

Foreldre må betale for barnehage og SFO-tilbud igjen fra og med 14. april, skriver Nordre Follo kommune på egne nettsider. 

Oppegård Avis skrev tidligere denne uken at ikke er sikkert at alle barnehagene i kommunen vil åpne 20. april. 

Regjeringen har bestemt at barnehager skal gjenåpne fra 20. april (senest innen 27. april). Skolene åpner for 1. - 4. klasse fra 27. april. Samtidig besluttet regjeringen at foreldre som mottar tilbud i barnehage og SFO skal betale for dette fra og med 14. april.

Det innebærer at foreldre som har et tilbud i barnehagen og SFO skal betale for dette på ordinær måte fra og med tirsdag 14. april.  

Alle med plass må betale

Når barnehage og SFO åpner igjen skal alle foreldre som har barn i barnehage eller SFO betale for dette tilbudet, slik de gjorde før barnehagene og skolene ble stengt. Dette gjelder også foreldre som velger å ikke benytte seg av barnehage- eller SFO-plassen. Foreldrebetaling bortfaller kun hvis du sier opp plassen.  

For noen kan det være utfordrende å betale full pris i barnehage eller SFO, for eksempel på grunn av redusert inntekt som følge av permitteringer. Da kan du søke om redusert foreldrebetaling.

Ingen april-faktura

Alle landets skoler og barnehager har vært stengt siden fredag 13. mars. Kun barn til foreldre som jobber i kritiske samfunnsfunksjoner og barn med særlige omsorgsbehov har hatt tilbud om opphold.

Kommunen skriver på egne nettsider at fra 13. mars til 2. påskedag har ingen foreldre, heller ikke de som har vært omfattet av unntaksbestemmelsene betalt for barnehage eller SFO.

– Vi har derfor ikke fakturert for kommunal barnehage eller SFO i april 2020, skriver Nordre Follo kommune. 

Powered by Labrador CMS