HVA SKAL SKOLEN HETE?: Nye navn skal velges når Sofiemyrtoppen skole skal totalforandres. Dagens ungdomsskole på Fløysbonn blir forøvrig transformert til barneskole.

På jakt etter to nye skolenavn

Det skal velges to nye navn for barneskolen og ungdomsskolen på Sofiemyrtoppen.

Publisert

Sofiemyrtoppen skole er Oppegård kommunes største og eneste 1 til 10 skole (Sofiemyr barneskole og Fløysbonn ungdomsskole), og den er også unik på den måten at den har en egen avdeling for elever med spesielle behov (Sofiemyråsen ressurssenter).

Når Sofiemyrtoppen skole blir delt i en barneskole og en ungdomsskole fra den 1. august, skal de to skolene få nye navn.

Fra én til to rektorer

Dagens rektor på Sofiemyrtoppen, Line Bjørnstad, vil kun være rektor for ungdomsskolen fra den
1. mars 2017.

SKAL RIVES: Dagens barneskolebygg på Sofiemyrtoppen skal jevnes med jorden og erstattes med boliger.

Sofiemyråsen skole og skolefritidsordningen skal være en del av Sofiemyr barneskole, og skal ledes av rektor Kjetil Myklebust.

Les også: Han er den nye rektoren på Sofiemyrtoppen

I den gjeldende forskriften om skoletilhørighet er skolens navn på Sofiemyrtoppen angitt på barnetrinnet som Sofiemyr og på ungdomstrinnet som Fløysbonn.

Den reviderte forskriften om skoletilhørighet skal behandles i formannskapet onsdag 8. februar. I sin innstilling til de folkevalgte har rådmannen bedt om mandat til å endre navnene på de to skolene når navnevalget er klart.

Fra skoler til boliger

JOBBER MED SAKEN: Kommunalsjef Jorunn B. Almaas.

Dagens barneskolebygg skal etter kommunens planer rives og erstattes med boliger om noen få år. Skjebnen til skoletomten skal trolig avgjøres neste uke når kommunen skal vurdere salg av flere kommunale eiendommer, inkludert tomtene til Sofiemyr skole og Hellerasten skole.

Rehabilitering av Fløysbonnbygget vil trolig starte når den nye ungdomsskolen er ferdigstilt, og elevene fra Fløysbonn ungdomsskole og Hellerasten ungdomsskole flyttet over dit. Ifølge kommunestyrets vedtak skal den nye ungdomsskolen bygges på Sofiemyr og stå ferdig i 2019. 

– Når det gamle Fløysbonnbygget er ferdig rehabilitert, flytter elevene fra Sofiemyr barneskole inn i Fløysbonnbygget, sier kommunalsjef Jorunn B. Almaas.

Les også: Slik blir fremdriften på Sofiemyrtoppen skole

Selv om det bare er to år til ferdigstillelsen av den nye ungdomsskolen, er det ikke ennå avklart hvor på Sofiemyr skal den nye skolen bygges.

– Dette blir ivaretatt av prosjektkontoret. De skal ha en egen informasjonsmedarbeider som vil holde innbyggerne, brukerne, ansatte og media informert, sier Almaas.

 

Powered by Labrador CMS