Ny butikk på Trollåsen

ÅPNET BUTIKK I MARS: Kjæresteparet Eric Jones og Svetla Strand fra Hvitsten har nylig åpnet en ny butikk på Trollåsen.

Selger eksklusive møbler på Trollåsen

Kjæresteparet Eric Jones og Svetla Strand fra Hvitsten har nylig åpnet en ny butikk på Trollåsen. De selger håndlagde møbler, produsert av gammelt og gjenbrukt treverk fra Sør-Europa.

For over 100 år siden brukte folk i Sør-Europa i all hovedsak eik og edelkastanje når de bygde gårdene sine. Over hele Europa fraflyttes de små gårdene, og flotte gamle låver og hus står forlatte. Disse redder vi og gir de gamle trematerialene et nytt liv, sier daglig leder Eric Jones (51) og hans bulgarske kjæreste, Svetla Strand (51).

De står bak Hel Ved Design AS, som jobber med salg av håndlagde møbler og interiørprodukter, produsert av gjenvunnet eik og edelkastanje.

       Hel Ved Design AS

  • Driver med salg av møbler og interiørprodukter.
  • Forlenger livet til gammelt treverk fra eik og edelkastanje som kan være opptil 200-250 år gammelt, som ble reddet fra gamle fraflyttede gårder i Europa.
  • Ble startet i Moss i 2019, men flyttet til Mastemyr Næringspark på Trollåsen i mars 2020.
  • Drives av kjæresteparet Eric Jones og Svetla Strand fra Hvitsten.
  • Butikk med showrom holder åpent i Lienga 6 på Trollåsen på onsdager og torsdager kl. 11:00-18:00 og lørdager kl. 11:00-16:00.
  • Les mer på helveddesign.no

Vi forlenger livet til gammelt treverk som kan være opptil 200-250 år gammelt. Alt er basert på tanken om en bærekraftig fremtid. Vi gjenvinner og selger kun produkter som er fornybare. Verken eik, kastanje eller kork blir hugget ned for våre produkter, sier kjæresteparet fra Hvitsten i Vestby kommune.

Treverk fra Sør-Europa

– Vi hadde jobbet med å utvikle Hel Ved Design AS i et par år før vi åpnet en butikk med et showrom i Moss i mars 2019. Etter hvert innså vi at de fleste av kundene våre kommer fra Oslo og omegn, så nå har vi valgt å flytte butikken til Trollåsen for å komme nærmere kundene våre, sier Jones og Strand.

I butikken, som nylig har blitt åpnet i det gamle Orkla-bygget i Lienga 6 i Mastemyr Næringspark, vil du finne flere typer møbler, med alt fra det rustikke til det glattpolerte.

I tillegg selger de interiørprodukter av kork fra Portugal og designmøbler fra danske Mazō Design og Dan-Form.

NY BUTIKK: På bildet kan du se Erik Jones og Svetla Strand foran inngangen til butikken i Lienga 6 på Trollåsen.

Forretningshemmelighet

Hvert enkelt produkt er unikt og laget etter gamle håndverkstradisjoner, men vi tilpasser alt, både design og overflatebehandling, etter kundenes ønsker og behov, sier Jones og Strand.

Hvor er treverket fra?

Vi samarbeider med en familie i Sør-Europa som leverer treverket til oss. Jeg kan dessverre ikke oppgi hvilket konkret land det dreier seg om fordi det er en forretningshemmelighet. Det eneste jeg kan si at den konkrete familien i Sør-Europa har rundt 20 snekkere som jobber for dem. De plukker ned gamle låver og uthus oppført i en gammel lafteteknikk, og leverer det gamle treverket til oss, sier Jones.

GAMMELT TREVERK: Det gamle treverket hentes fra Sør-Europa.

Ifølge ham er Hel Ved Design det eneste firmaet i Norge som driver med gjenbruk av gammelt treverk fra eik og edelkastanje.

Skreddersyr møbler

Hel Ved Design tar også på seg spesialdesign og skreddersyr gjerne løsninger etter kundenes ønsker.

Finner du ikke ditt møbel i butikken, får vi det laget for deg av dyktige snekkere. Vi samarbeider også med interiørdesignere som kan hjelpe til ved behov, sier Jones.

FORHANDLER PORTUGISISK KORK: Svetla Strand viser korktavler fra Portugal.

Ifølge ham utgjør spesialbestillinger mellom 70 og 80 prosent av salget. Bedriften er også tydelig stolt av kunder som blant annet langrennsløperen Johannes Høsflot Klæbo.

EKSKUSIVT: Det flotte eikebordet koster 48.000 kroner.

Vi har nylig levert et spisebord, et konsollbord og et speil til hans hytta på Skeikampen, sier kjæresteparet fra Hvitsten.

Tjener penger på en sunn måte

Ifølge Eric Jones varierer prisene for eike- og edelkastanjebordene de selger fra rundt 10.000 kroner for et lite stuebord til cirka 50.000 for et større spisebord.

 

SPESIALDESIGNET: Alle bordene og produktene er spesialdesignet.
SAMARBEIDER MED HADELAND GLASSVERK: Bedriften samarbeider med Hadeland Glassverk om disse lysopphengene.

Vi tjener penger på en sunn måte. Disse møblene vil vare lenge og vil gå i arv. Det er bedre å kjøpe eksklusive møbler som varer lenge og som har en sjel enn å kjøpe noe som har et kortvarig liv, sier Jones.

Han sier gjenbruk og bærekraft betyr mye for ham.

Jeg har alltid vært glad i skogen og ser hvordan den moderne skogsdriften ødelegger naturen. Skal vi ha en levende planet for neste generasjoner, må vi tenke annerledes. Vi må huske at vi er en del av et kretsløp vi er i ferd med å ødelegge ved våre handlinger, sier daglig leder i Hel Ved Design AS.

Stålben og lysoppheng

Bedriften samarbeider med Hadeland Glassverk om lysoppheng i tre. I tillegg samarbeider de med Kriminalomsorgen om produksjon av understell til bordene.

Alle stålben til bordplater lages av de innsatte i norske fengsler. Vi kunne sikkert bestille dette billigere fra et eller annet sted i Øst-Europa, men vi har valgt å tilføre det norske samfunnet noe positivt ved å la de innsatte lære et nytt fag, sier Jones.

51-åringen fra Hvitsten hadde jobbet innen mediesalg i Aftenposten før han startet Hel Ved Design AS, men sier at han alltid har vært opptatt av interiør og rustikke møbler.

Les også: Startet med "take away"-utlån på torsdager

Powered by Labrador CMS