HER SKAL BEREDSSKAPSSENTERET BYGGES: Her på Taraldrud, sett fra fugleperspektiv, skal det nye beredsskapsenteret legges.

Se Taraldrud fra fugleperspektiv

Lurer du på hvor det nye beredsskapssenteret kommer til å ligge? Vi gir deg en oversikt fra luften.

Publisert

Regjeringen har, som du nok har fått med deg her på oavis.no, besluttet at at politiets nasjonale beredskapssenter skal legges til Taraldrud. 

Taraldrud er et område som ligger i Ski kommune, men som også er rett i Oppegårds bakgård, kort vei fra både Sofiemyr, Hellerasten og Tårnåsen. 

Det nye beredsskapssenteret skal legges i et populært turområde, og ligger innenfor Marka-grensen når det står ferdig.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se området fra luften i videovinduet øverst i saken!

Slik blir senteret

I FORHOLD TIL OPPEGÅRD: Vi har tegnet inn noen signalbygg og områder i Oppegård som ligger i noenlunne nærhet til det nye beredsskapssenteret. Enda flere ser du i videoen øverst i saken.

Det nye beredsskapsenteret skal dekke behovet for bedre treningsfasiliteter og nødvendige lokaler for beredsskapstroppen, bombegruppen, krise- og gisselforhandlere og ikke minst politiets helikoptertjeneste. 

Selve bygget vil bli på rundt 33.000 kvadratmeter i bruttoareal.

HER SKAL BEREDSSKAPSSENTERET BYGGES: Her på Taraldrud, sett fra fugleperspektiv, skal det nye beredsskapsenteret legges.

Det blir både skytebane, parkeringshus, kontor- og arbeidsarealer, administrasjon, innkvartering, treningshus og landingsplass- og hangra for helikoptre på området, for å nevne noe. 

Andre nasjonale beredskapsressurser skal kunne benytte senteret til trening. Beredskapssenteret skal også legge til rette for bedre fagutvikling og samtrening med blant annet innsatspersonell.

HER SKAL BEREDSSKAPSSENTERET BYGGES: Her på Taraldrud, sett fra fugleperspektiv, skal det nye beredsskapsenteret legges.

Målet for senteret er at det skal effektivt legge til rette for å forebygge, avverge, håndtere og normalisere ekstraordinære hendelser og kriser og skape trygghet for befolkningen. Det skal gi rask, effektiv og sikker innsats fra beredskapsressursene.

Trolig
åpningsklart i 2020

Planområdet omfatter to delområder som ligger på hver sin side av E6. Samlet areal er ca. 720 dekar, der området vest for E6 er ca. 385 dekar og området øst for E6 er ca. 335 dekar.

Det planlegges for at det skal være mulig å ha senteret klart til bruk i 2020-2021, gitt at investeringsbeslutning tas høsten 2017.

Kostnadsrammen for hele prosjektet anslås å være rundt 3,5 milliarder kroner.

PS! Klikk play øverst i saken for å se Taraldrud-området fra fugleperspektiv. Herunder kan du se på Google Maps hvor senteret skal ligge.

Powered by Labrador CMS