FORNØYD: Berit Alfsen gleder seg over nok en kunstutstilling. Her ser du henne foran malerier av Inger Marie Søyland.

Ikke bare vakre bilder

– På grunn av flyktningesituasjonen, så valgte vi å fokusere på litt annet enn vakre bilder, sier styremedlem Berit Alfsen i Oppegård Kunstforening.

Publisert

På årets høstutstilling i Kolben er det foto av Erik Wessel, og malerier av Inger Marie Søyland og Elisabeth Juell. En installasjon av Søyland kombinerer dokumentarfilmens stemme med tegningens visuelle inntrykk.

STOLT: Berit Alfsen viser stort frem bilder fra kunstforeningens siste utstilling.

Det lokale aspektet er ikke det mest fremtredende i årets høstutstilling på Kolben. To av kunstnerne har tilknytning til Drøbak og Vestby, den tredje til Sørlandet og Oslo.

En av utstillerne er Erik Wessel fra Drøbak, som også har undervist på Oppegård videregående. Han har lang erfaring med undervisning fra norske kunstutdanninger og med utforming av offentlige prosjekt. I sin CV fører han opp design av søppelkasser for Oslofjordforbindelsen. Han kommenterer at de fleste er stjålet!

Dagligliv blant flyktninger

NYDELIG: Her ser du fotografier av Erik Wessel.

Inger Marie Søyland presenterer flere inntrykk etter besøk i Beirut. Både installasjon, og malerier.

Elisabeth Juell fra Vestby presenterer seg som kunsthåndverker, men har de siste ti årene jobbet med maleriets muligheter. Hun har hatt flere separatutstillinger, hovedsaklig på østlandet.

Det er mye fargeglede og sprelske streker på veggene. Inspirasjon og lys speiler i liten grad et høsttungt Oppegård. Vakre bilder har en ikke klart å unngå.

–  Håpet er at vi kan tenke gjennom hvilken situasjon verden er i idag. Det var det vi hadde lyst til å formidle til kommunen og publikum denne gang, sier Oppegård kunstforenings Berit Alfsen.

Nyttige lenker

Her kan du besøke kunstnernes hjemmesider!

Powered by Labrador CMS