KOSTE SEG PÅ MATMESSE: Fra v. Knut Aandal (Visit Follo/Akershus Reiselivsråd), David Malony (Oscarsborg Hotel & Resort), Monica Grønvoll Aaen (Oscarsborg Hotel & Resort), Eirik Bøe (Hovedutvalgsleder Akershus Fylkeskommune), Hilde Hammer Aukrust (Gården på Svartskog).

Grisefint i Tyskland

Her representerer Hilde fra Svartskog Oppegård på en av verdens mest anerkjente matmesser.

Publisert

De ti siste dagene har Akershus, Norge og ikke minst Oppegård og Svartskog blitt fremvist for en hel matverden under messen Grüne Woche i Berlin i Tyskland, og skal vi tro rapporten vi har fått fra messen, har dette gått svært bra.

Gigantisk

Midt oppi dette har altså Hilde Hammer Aukrust fra Gården på Svartskog vært. Hun har hatt med seg kortreiste produkter fra gården i det idylliske landskapsområdet, og det er en tungvekter av en messe som hun har vært på.

NAMMENAM! SE, SÅ LEKKERT: Lokale smaksprøver gikk unna i Berlin. Samarbeid i Akershus har gjort svin fra Gården på Svartskog til nydelig salami hos Feloni Spekehus.

Grüne Woche har i år hatt 1650 utstillere fra 66 forskjellige land, og over 400.000 mennesker har vært innom messen disse dagene.

Det er 30. gang messen har blitt arrangert, og Gården på Svartskogs produkter ble blant annet servert på en ambassadørmiddag med det ypperste av fiffen tilstede.

Medbragt

Hammer Aukrust hadde med seg flere produkter fra gården til den store, tyske messen.

Hammer Aukrust hadde med seg salami, italiensk bacon, speket bog og speket nakke

– Det er klart at dette er kjempestort for oss. Jeg visste ikke at dette var så stort, men jo mer info som kommer, og jo mer dette nærmer seg, jo mer skjønner jeg hvor stort dette er. Klart man føler seg som en veldig liten fisk i en kjempestor dam, men samtidig er det stort å både få kunne representere det vi lager, og ikke minst vår tanke om dyrevelferd, sier Hammer-Aukrust.

Fokus på dyrene

For nettopp fokuset på dyrene er svært viktig for damene på gården på Svartskog. Filosfien er enkel: Har dyrene det godt, føles det bedre både for magen og for hodet.

LITT AV EN GJENG: Fra v. Janne Svegården (Akershus Fylkeskommune), Jon Georg Dale (Landbruksminister), Monica Grønvoll Aaen (Oscarsborg Hotel & Resort), Mette Sundal (Fetsund Lenser), Eirik Bøe (Hovedutvalgsleder Akershus Fylkeskommune), Solfrid Lintho Ruud (Festund Lenser), Ninni Aarhus Tranum (Akershus Reiselivsråd), Knut Aandal (Akershus Reiselivsråd).

– Vi kommer aldri til å gjøre noe som går på bekostning av dyrevelferden eller grunnprinsippet ved driften vår. Vi reiser ikke til Tyskland fordi vi nå skal ekspandere enormt, drive stordrift og eksportere til hele Europa. Vi skal ikke vokse ut av skoene eller prinsippene våre, men samtidig gir dette mange nye muligheter, sier Hammer-Aukrust.

PS! Saken fortsetter under bildet!

HJEMME PÅ GÅRDEN: Etter en kulinarisk reise til Tykland, venter det vanlige bondelivet igjen for Hilde Hammer Aukrust og familien.

Satser videre

Når Tyrklands-reisen er over, er det tilbake til den daglige gårdsdriften. Nå kommer våren, og da begynner kalving, lamming, våronn, grisefødsler, vedlikehold, og ikke minst byggingen av et nytt driftshus.

– Når vi får bygget dette og får gjerdet inn større områder på gården, skal vi ta inn 150 dyr til, og da begynner vi å nærme oss et nivå vi synes er bra. Økonomisk begynner det også å kaste av seg, og vi har nå en heltidsansatt på gården i tillegg til meg. Målet på sikt er også at Kristin skal jobbe fulltid på gården, sier Hammer Aukrust.

Powered by Labrador CMS