OVERFYLTE: Slik det så det ut i starten av uken. Vår tipser sier det ser enda verre ut nå, før noen eventuelt rydder.

Søppelkassene «ingen» eier

Hvem eier disse overfylte søppelkassene ved Bestemorstranda. Det er det «ingen» som vet.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uken publiserte vi en sak om overfylte søppelkasser ved badeplassen Bestemorstranda i Nordre Follo kommune. Kassene hadde stått slik i flere dager og en leser lurte på om vi i Oppegård Avis kunne prøve å finne ut hvem som hadde ansvaret, og som dermed bør ta ryddejobben.

Det har vi forsøkt, uten særlig hell.

Siste oppdatering var at Nordre Follo kommune spilte ballen over til Viken Fylkeskommune. Nå viser det seg at det heller ikke er Viken som er eiere av de stappfulle søppelkassene.

– Det er korrekt at det er VKT som drifter bussholdeplassen ved Bestemorstua, men søppelkassene er ikke våre. Disse ble plassert der like før sommeren, vi aner ikke av hvem, men det står Follo Ren på kassene. Dette er store søppelkasser av typen som tømmes av kommunale renholdsbiler og ikke mindre søppelkasser slik vi utplasserer på våre bussholdeplasser, skriver Morten Sandberg, driftssjef Viken Kollektivterminaler FKF, i en e-post til Oppegård Avis.

Tar ansvar og rydder

Han hadde derimot med seg en skikkelig gladnyhet til alle som har irritert seg over forsøplingen.

– Vi vil foreta en opprydding på stedet med det første med eget mannskap, da vi selvfølgelig ikke synes noe om at det forsøples på en fylkeskommunal holdeplass, men vil deretter omplassere kassene og flytte dem bort fra bussholdeplassen. Vi oppfatter dette til å være en sesongbasert utplassering på oppdrag fra kommunen, for å dekke opp behovet i badesesongen. Hvorvidt det er Oslo kommune eller Nordre Follo kommune som er oppdragsgiver kjenner ikke vi til, skriver han videre.

Ikke vi heller, men vi gir oss selvsagt ikke før vi finner det ut.

Powered by Labrador CMS