FORNØYDE: Bibliotektssjef Aase-Liv Birkenes (f.v.) og bibliotekarene Guri Grimstad og Hans Martin Enger viser fornøyd frem noe av det mangfoldige tilbudet som biblioteket tilbyr, og som folk i Oppegård tydeligvis aldri får nok av. Både besøket og utlånet økte kraftig i 2017.

For et lånebonanza!

Det lokale biblioteket går så det griner, og folk renner ned dørene for å bruke alt av det mangfoldige tilbudet som lokalbiblioteket har.

Publisert

2017 var et fantastisk år på biblioteket på alle måter. Ikke bare var arrangementene vellykket, men utlånet økte, og dèt med hele 7,5 prosent, selv i vår moderne, digitale tidsalder.

Hva er det egentlig med vårt lokale bibliotek som gjør at det øker hvert år, uansett hva slags tilbydere vi har av underholdning og informasjon? Vi stiller spørsmålet til biblioteksjef Aase-Liv Birkenes, som naturlig nok er jublende glad for nok et godt år.

Les også: Gjev pris til folkeliv aksjon

– Vi har vært flinke til å tilpasse oss tiden og vise at biblioteket er mer enn en plass for lesestoff. Det er en møteplass for alle som favner bredt, og i tillegg har vi dyktige og dedikerte medarbeidere som brenner for faget sitt, og som vil det beste for dem som besøker oss, sier hun stolt.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Allsidig

ØKER OGSÅ: Utlånet av e-bøker øker, men det tar ikke livet av tradisjonelle bøker.

Det er ingen tvil om at biblioteket er allsidig. Før i tiden var dette en plass hvor man satt musestille og leste, mens man hadde en hysjende bibliotekar som skulte bort på deg om du laget så mye som et knirk. Nå yrer det av liv, med alt fra nyfødte til velvoksne seniorer. Det er bøker, både på papir og digitalt, brettspill, dataspill, foredrag, sammenkomster, snøbrett, kano, ungdomskafè, trilleturgruppe og åpen barnehage, utstillinger og alt mulig annet i lokalene.

Les også: Hurra for en bokfest

– I tillegg er det også viktig å nevne vårt meråpne tilbud, som tilgjengeliggjør biblioteket utover den vanlige åpningstiden. Dette har vært svært populært, og folk benytter seg av tilbudet helt frem til klokken 22.00 hver kveld. Allsidighet er viktig i folks travle hverdag, og det er viktig for oss å tilgjengeliggjøre tilbudene våre så mye som mulig, sier Birkenes.

NB! Saken fortsetter under bildet!

POPULÆRT: Brettspillkvelder er en av de suksessrike arrangementene som biblioteket arranger.

BUA til topps

En annen storsuksess, har vært utstyrsutlånsordningen BUA.

Les også: Gjev pris til folkelig aksjon

– Her vil vi utvide tilbudet i takt med etterspørselen, og skal også ansette en dedikert person. Folk har virkelig favnet om dette, sier Birkenes.

UTLÅN AV KVALITETSUTSTYR: BUA er full av alt mellom himmel og jord.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Et nytt år

Fjorårets største suksess var Sommerles, og det kommer selvfølgelig tilbake i år også.

– Over 1000 barn var med, og faktisk så mange som 43 prosent av barna i barneskolealder var med. Det er vi fryktelig stolt av. Dette, og annen satsning på barn og unge, er noe av det viktigste for oss. I barne- og familietilbudet har vi også trilletreff og åpen barnehage, samt fortellerstunder, som også vil fortsette. I tillegg kommer det også noe veldig interessant, nemlig to tegnekurs, samt at vi har kurs i koding fast fremover, sier hun.

Les også: Bokbad med Maja Lunde utsettes

HELT SINNSYKT: Sommerles-kampanjen nådde nye høyder i fjor, og ble årets mest suksessrike satsning. Her fra Is+Bok-festen!

Filosofisøndagene fortsetter også, som er en spennende og annerledes aktivitet. Brettspillkvelder blir det en gang i måneden, og i tillegg fortsetter de populære DELTA-treffene.

– Og så vil vi trekke frem at vi har spennende bokbad, blant annet med Maja Lunde og Willy Østberg i året som kommer. Det er noe for enhver smak, så ta turen og oppdag alt det spennende vi har å by på. Programmet ligger ute i sin helhet på nettsidene våre. Er du ikke fast bruke, tror jeg du vil bli overrasket over alt vi har å by på, avslutter Birkenes.

 

Powered by Labrador CMS