DE SKAL LESE I SOMMER: Bibliotekar Agnethe Gulbraar (I bakgrunnen) er her sammen med Johanne Myrvang Gulbraar, Amalie Meyer og Anne Pauline Rykhus, som alle skal lese mye i sommerferien.

Husk å sommerlese

Dersom du ikke ligger på den litterære latsiden i sommer, kan det bli is- og bokfest på deg til høsten!

Publisert

Sommerlesningskampanjen arrangeres for tredje år på rad. I år er alle barneskolene i kommunen med, noe det lokale biblioteket er veldig glad for.

Leseperioden varer hele skoleferien, fra torsdag 23. juni til og med søndag 21. august. Alle deltagere kan lese bøker, høre på lydbøker eller bli lest for.

– Skriv ned alle bøker du leser og hører på lydbok i løpet av sommeren, og bli med på å vinne flotte premier, sier bibliotekar Agnethe Gulbraar ved Oppegård bibliotek.

Is- og bokfest

POPULÆRT: Flere hundre barn deltok i lesekampanjen i fjor. Alle disse barna var på is- og bokfest på biblioteket. Det er ganske imponerende, og i år håper biblioteket på enda flere!

Torsdag 15. september blir det arrangert en is- og bokfest i biblioteket for alle som har klart minstekravet, som er tre bøker lest eller lyttet til.

– Festen blir full av litterære overraskelser. I tillegg blir det premieutdeling til den klassen i Oppegård som har lest mest og de enkeltelevene som har lest mest på alle klassetrinn, sier Gulbraar.

LES DEG TIL DISSE: De populære armbåndene er svært ettertraktet, og viser hvor mye du har lest.

Tre armbånd

Biblioteket premierer med armbånd gjennom leseperioden.

– Tre bøker lest eller lyttet til er kravet for å få et gult armbånd som gir adgang til is- og bokfesten. Har du lest seks bøker, får du utdelt et rødt bånd. Har du lest ti bøker, får du et grønt bånd, sier bibliotekaren, og legger til at deltakerne må ta turen innom biblioteket for å få disse armbåndene.

Når det gjelder de yngste deltagerne, stilles det ingen krav til antall sider per bok. Skal du begynne i femte til syvende klasse, må du lese tre bøker med minst 75 sider per bok for å få gult bånd. For å få rødt bånd må du lese tre ytterligere bøker på minst 100 sider, og for å få grønt bånd må du i tillegg lese fire bøker på minst 100 sider.

Interessen for kampanjen har økt siden oppstarten i 2014. I fjor sommer ble det utdelt 625 gule armbånd, 435 røde armbånd og 312 grønne armbånd. Over 250 barn fra andre til fjerde klasse og rundt 90 barn på femte til syvende klasse deltok på is- og bokfesten.

Powered by Labrador CMS