FORFATTER: Helene Guåker kommer til biblioteket i Kolben.

Forfatterbesøk, utstillinger og høytlesning

Godteposen til biblioteket er på ingen måte tom. Se hva som skjer de neste dagene.

Publisert Sist oppdatert

Ukene går og biblioteket består. Hver uke bringer Oppegård Avis en liste over hvilke aktiviteter du kan glede deg til de kommende dagene, og denne uken er intet unntak. Her er menyen:

Strikk og lytt

I dag klokken 19.00. Bli med på hyggelig håndarbeidskveld med høytlesning!

Ta med deg strikketøy eller annet håndarbeid. En av våre bibliotekarer leser nøye utvalgte tekster for deg. Gratisbilletter, men begrenset antall plasser. Fra kl. 18.00 kan du få strikkehjelp. I samarbeid med Oppegård husflidslag. 

Utstilling med Kolbotn Maleklubb

Separatutstilling m/ Vibeke Berntsen, Joan Anne Bates og Liv Hofplass.

Kolbotn Maleklubb har for tiden separatutstilling i galleriet i biblioteket. Utstillingen henger til og med onsdag denne uken. PS: Galleriet er åpent i bibliotekets betjente åpningstid mandag - torsdag 12-19, fredag- lørdag 11-15. Inngang via barneavdelingen. 

Kolben galleri

Separatutstilling med Emmy Harnes og Guro Synnestvedt. (Se egen sak lenger ned)

EMMY HARNES: I tradisjon både fra billedkunst, eventyr og fortellinger bruker jeg dyr som virkemiddel i bildene mine. I John Bergers essay Why Look at Animals (1977) sies det at dyret var den første metaforen for mennesket. I dyrets blikk ser mennesket seg selv.

GURO SYNNESTVEDT har arbeidet som profesjonell billedkunstner siden Kunst og Håndverksskolen tidlig på 70-tallet og arbeider mest med malerier i olje og akryl. Kritikere betegner henne som en dyktig kolorist, med djerve strøk og et spennende formspråk. Guro har hatt mange separat- og kollektivutstillinger, og er innkjøpt av flere private og offentlige bedrifter og institusjoner.

Vernissasje lørdag 13. april klokken 12.00. Arr.: Oppegård Kunstforening.

Helene Guåker - forfatterbesøk

Siden debuten i 2010 har hun utgitt tre romaner for voksne i tillegg til flere bøker for ungdom. Farvel alle hemmeligheter (2018) var hennes første diktsamling for voksne. Helene Guåker har vært nominert til Brageprisen to ganger i kategorien Barne- og ungdomsbøker. Boken «Almenningen» kom i fjor. I samarbeid med Follo mållag. Gratisbilletter på kolben.no og biblioteket.

Tirsdag 16. april kl. 19.00.

Den store høylesingsdagen!

Verdens bokdag markeres med at det leses høyt i hele Nordre Follo kommune! Biblioteket har sammen med representanter fra skole, barnehage, kvalifiseringssenter, sykehjem, næring og SkiLiv, laget en felles ramme, der alle lager sine opplegg og arrangementer. På Den store høytlesingsdagen vil det skje mye rundt om i kommunen. Bibliotekene i Ski og Kolben vil ha aktiviteter hele dagen. 

Hver hele time i åpningstiden vil noen lese høyt, eller det vil skje andre aktiviteter knyttet til lesing. Det blir åpningsfest for Verdenshjørnet kl. 17.00, vår nye avdeling med bøker på all verdens språk. Tirsdag 23. april

LES HØYT: 23 april er det den store høytlesningsdagen.

Faste aktiviteter

Kommunepiloten

Hver mandag 12-14.

(Arr. Frivilligsentralen)

Etter skoletid for 5.-8. trinn

Enkel matservering, gaming, redesign, skating, brettspill, tegning- og maling, verksteder, spennende kurs og mye mer! I samarbeid med Frivilligsentralen, Oppegård Røde Kors, Oppegård Husflidslag. Støttet av Sparebankstiftelsen DnB.

Mandag 14.30 – 16.30

På nett kl. ett

Digital veiledning for deg som vil lære mer. Mobil, nettbrett, PC/Mac.

Tirsdag kl. 13.00

Litterært kvarter

Onsdag 12.15

En bok, en bibliotekar, ett kvarter. Kom innom og hør en av våre bibliotekarer fortelle om en bok som har gjort inntrykk.

Åpen barnehage

Mandag og torsdag 10-13

Powered by Labrador CMS