GIR TIPS: Bibliotekarene i Nordre Follo har en fast spalte i Oppegård Avis.

Anbefaler bok fra «American psycho»-forfatteren

Her kommer ukas anbefaling fra biblioteket.

Publisert Sist oppdatert

Hver uke tipser kompetente, lokale bibliotekarer om gode bøker. Det er ikke alltid de mest kjente forfatterne eller bøkene - for dette er rett og slett en spalte utelukkende basert på kvalitet.

Denne uken er det derimot en meget kjent forfatter som endelig får litt spalteplass i Oppegård Avis. 

Bret Easton Ellis: Skår. 

Kagge 2023. 

Rammen for fortellingen er Ellis sitt siste år på videregående, på Buckley School i Los Angeles i 1981. Dette er en svært dyr privatskole for barn av rikinger. Ellis gikk selv på denne skolen i virkeligheten, og fortelleren heter Bret Easton Ellis. Forfatteren har blandet sin egen historie med fiksjon.

Seriemorderen «Tråleren» herjer i Los Angeles på denne tiden. Tilsynelatende nærmer morderen seg Bret og vennegjengen hans, og en av klassekameratene deres blir drept. Groteske detaljer kommer fram i kjølvannet av Trålerens drap.

Skår er en drivende god roman, veldig spennende, med et fascinerende tidsbilde. Til tider er den ganske guffen. Stikkord er rik og privilegert ungdom, 80-talls film og musikk, vennskap, forelskelse og begjær, en del sex og dop, med et bakteppe av bestialske drap. Den er en psykologisk thriller fra øverste hylle.

Likte du Jonathan Frantzens “Korrigeringer” eller Stephen Kings “Faresonen”, vil du like denne også!

Anbefalt av Frank

Her er flere anbefalinger:

Powered by Labrador CMS