TIPSER: Bibliotekar-Frank er en av tipser-korpsets mest betrodde medlemmer.

Årets første bokanbefaling

Bibliotekets første tips i 2024 beskrives som både tett, elegant, spennende, helstøpt og lettlest. Så hva venter du på?

Publisert Sist oppdatert

2024 har overtatt for 2023, men én ting er i hvert fall som før: Vår fantastiske bok-spalte, ført i pennen av dyktige bibliotekarer, fortsetter. Årets første anbefaling er denne:

Per Petterson: Menn i min situasjon. Oktober 2018. 

TIL LÅNS: Samtlige av disse Per Petterson-bøkene kan lånes på biblioteket, så du trenger ikke stjæle.

Anbefalt av Frank.

Året er 1992, og hovedpersonen Arvid Jansen er i likhet med Petterson en forfatter som på dette tidspunktet har gitt ut tre bøker. Arvid distanserer seg fra omverdenen og menneskene rundt seg. Han er nyskilt, og før skilsmissen sov han ofte i bilen istedenfor i ektesengen. Han mister også mye av kontakten med de tre små døtrene etter å ha kjørt av veien med døtrene i baksetet.

Arvid bryter kontakten med bestevennen, isolerer seg og tar ofte lange kjøreturer. Han drar på byen, blir med kvinner hjem, men entusiasmen varer sjelden lenge, selv om han har et ønske om å treffe den rette.

Det er betegnende for Pettersons tematikk og utførelse at vi hele tiden oppholder oss midt i handlingen og situasjonen. Han skriver tett og elegant. Boken er spennende, helstøpt og lettlest, og kan ligne på bøkene til Roy Jacobsen og Lars Saabye Christensen.

Powered by Labrador CMS