NYE FORSLAG: Det er IKKE bøkene på bildet som anbefales denne gangen. Bildet er et såkalt arkivbilde.

Ferske boktips fra biblioteket

Trenger du et par kvalifiserte lese-tips? Her får du hjelp!

Publisert

Oppegård Avis inngått en avtale med bibliotekene i Nordre Follo hvor målet er å tipse deg om gode bøker. Bøkene som anbefales er bøker bibliotekarene har lest selv og hatt stor glede av.

Konseptet i ukas anbefaling fra biblioteket er som følger. Her får du ikke tips om bestselgere som Jo Nesbø og Abid Raja. Du får de «skjulte» perlene.

Amanda Svensson: Et system så storslått at man blendes

En tragisk hendelse i familien ødelegger kontakten mellom trillingene Klara, Matilda og Sebastian. De reiser i ulike retninger, men trekkes stadig tilbake til hverandre. Boka tar dermed leseren med verden rundt, fra Påskeøya til Europa. Med millenniumsgenerasjonen som drivkraft tar boka opp både klimaspørsmål, følelsesmessige ytterpunkter og mangfoldet i menneskelige erfaringer. Moren til trillingene skjuler nemlig en hemmelighet som endrer familiehistorien. Med et presist og utforskende språk skildrer forfatteren karakterenes personlighetstrekk med stor respekt. Boka er full av språklig delikate overdrivelser som aldri glir over i harselas. Dette er en storslått og nydelig bok.

Anbefalt av Kristin.

Lars Ramslie: Liten fugl. Alt som er gjort av kjærlighet.

Maya finner en skadet fugl på vei hjem fra skolen, og tar den med hjem for å pleie den. Hun holder fuglen gjemt i et kott på rommet sitt. Hun har en drøm om å redde fuglen, og fortelle familien i etterkant, slik at de ser hvor flink og ansvarsfull hun kan være. Maya er snill og hjelpsom, vil ta ansvar og vise at hun strekker til. Men selv om det å ta ansvaret for fuglen kanskje ikke er det rette, så gjør hun det av kjærlighet.

Maya fremstår som familiens «lille fugl», så god og sårbar. Mens det ligger en mørk sky over familien. De er sterkt preget av Morens mørke vesen. Mor suger livskraften ut av menneskene rundt seg, selv om hun på overflaten fremstår normal.

Romanen er symboltung og eksistensiell - en annerledes leseropplevelse som gjør inntrykk.

Anbefalt av Frank.

Powered by Labrador CMS