ANBEFALER: De ansatte på biblioteket anbefaler hver uke gode bøker til folk i Nordre Follo.

Ferske boktips fra biblioteket

Påsken står for tur, men du rekker å dra innom biblioteket og låne med deg disse anbefalingene!

Publisert

Oppegård Avis inngått en avtale med bibliotekene i Nordre Follo hvor målet er å tipse deg om gode bøker. Bøker de har lest selv og hatt stor glede av.

Målet er å gi deg minst ett godt tips hver uke, men siden det straks er påske slår vi på stortrommen og gir deg det dobbelte. Altså to.

Konseptet i ukas anbefaling fra biblioteket er som følger. Her får du ikke tips om bestselgere som Jo Nesbø og Abid Raja. Du får de «skjulte» perlene.

Denis Johnson: Togdrømmer

Pelikanen, 2016

Litt om boka: Vi møter Robert Grainier, født midt på 1880-tallet, og følger ham til hans død i 1968. Han er jernbanearbeider om sommeren og skogsarbeider om vinteren og er borte fra familien store deler av året. Han bor i ei hytte i skogen, fjernt fra den framvoksende sivilisasjonen. Rundt 1920 en gang dør kona og den lille datteren i en voldsom skogbrann. Robert blir enda mer utenfor i et Amerika som stadig forandres og utvikles. «Jeg er bare en som er her» sier han et sted i boka. Og plutselig er det over. Den lille perioden i tiden som er et menneskeliv.

Dommen: Det er bare sånn ca. 100 sider tekst i denne boka. Imidlertid virker det som om det er 1000. Her fortelles en stor historie med få ord. Men hvilke ord! Her er det poetiske vendinger, brutal realisme, absurde samtaler og hendelser.

Liker du denne, liker du kanskje også: Robert Seethaler: Et helt liv, John Williams: Stoner eller Dava Sobel: Lengdegrad

Tatiana Tibuleac: Sommeren mamma hadde grønne øyne

Camino, 2020

Litt om boka: Aleksy ser tilbake på en sommer i ungdommen da moren hans døde. Aleksy og moren bodde i London, da moren foreslo å leie et hus i Frankrike for sommeren. Faren hans hadde forlatt dem for å gifte seg på nytt, og lillesøsteren Mika var død. Sorg og traumer hadde gjort Aleksy sint, og han vendte sinnet mot moren.

Men da han fikk vite at moren var kreftsyk og at ferien var et forsøk på å få en siste opplevelse sammen, forandret alt seg for Aleksy. Han forstod at han ikke hatet henne likevel, og i hans øyne forandret hun seg den sommeren i Frankrike. Plutselig var hun vakker og klok i hans øyne, der han tidligere bare hadde funnet noe avskyelig.

Dommen: Kort, lettlest, og etter hvert en rørende bok om kjærlighet og tilgivelse, for lesere som gjerne tar et psykologisk dypdykk.

Powered by Labrador CMS