NYTT ANSIKT: Denne uken er det Inger Astrid som får sin anbefalingsdebut på OAvis.no

– Kritikerrost, prisvinnende og rørende

Ny uke, nytt boktips og ny anbefaler. Her er ukas anbefaling fra bibliteket.

Publisert

Oppegård Avis har en spesialavtale med biblioteket i Kolben, som sørger for at det hver eneste uke ramler inn kompetente tips om bokskatter til våre lesere. Du får ikke tips om Pippi Langstrømpe, JK Rowling eller Jo Nesbø, men bøker som gjerne har gått litt under radaren.

Denne uken er det bibliotekar Inger Astrid som gjør sin debut i denne spalten. Tittelen på denne saken er det for ordens skyld forlaget Bonnier som har levert, i form av sin omtale av boken, men følgende tekst er det vår lokale tipser som har begått:

Boken for glemte ord 

Av Pip Williams

Bonnier norsk forlag 2023

Esme vokser opp med faren sin i London på begynnelsen av 1900-tallet. Hun tilbringer nesten all sin tid i Skriptoriet, der faren og kollegene samler inn og systematiserer ord til det som skal bli den aller første utgaven av Oxford English Dictionary. Lille Esme sitter under bordet og får med seg alt som blir diskutert der. Etter hvert som hun blir eldre innser hun at viktige ord som handler om kvinner ikke blir tatt med i ordboken. Hun begynner å samle inn ord til sin egen bok; «Boken for glemte ord». Ordinnsamlingen fører henne til nye og ukjente steder, og hun stifter bekjentskap med mennesker fra miljøer som hun aldri har vært i før.

Denne boka passer for alle som har en interesse for ord, språk og historie.

Readalikes: Miniatyrmakeren av Jessie Burton og Den trettende fortellingen av Diane Setterfield. 

Powered by Labrador CMS