ANBEFALER: Våre dyktige bibliotekarer leverer ukentlig sine anbefalinger på hvilke bøker du bør lese.

«Trist og hjerteskjærende - brutal og voldelig»

Her kommer en ny anbefaling fra de lokale bibliotekarene.

Publisert

Hver uke leverer bibliotekarer fra Nordre Follo bibliotek anbefalinger om bøker de synes du bør lese. Du vil ikke nødvendigvis finne internasjonale storselgere, men samtlige bøker er anbefalt av en eller flere av de lokale bibliotekarene.

Justin Torres: Vi dyra

Cappelen Damm, 2013

Anbefalt av: Frank

Jeg-personen, som forblir navnløs i denne boka, er sju år gammel og den minste av tre brødre. De vokser opp i Brooklyn, New York, hos mor og far. Faren er puertoricaner og moren hvit. Faren fremstår tidvis som brutal og voldelig, og dette rammer både moren og barna. 

Boken beskriver to foreldre som ikke er skikket til å ta tilstrekkelig vare på barna sine. De tre guttene håndterer foreldrenes vanskjøtsel med noe som ligner en “Ole, Dole og Doffen-mentalitet", de prøver å ligne hverandre, og leker og utagerer som om de skulle være én person. Da tøyer de strikken så mye de tør, med fare for å vekke farens sinne. Men scener som dirrer av vold kan plutselig bli følsomme også, og brutaliteten i deres fars oppførsel er ikke hele historien.

Boken er både trist og hjerteskjærende, men også vakkert skrevet og har en god porsjon mørk humor. Liker du denne, vil du kanskje også like “Mer” av Hakan Günday, "Jordboere" av Sayaka Murata og "Skår" av Bret Easton Ellis.

Powered by Labrador CMS