ANBEFALER: Unni og Hilde på biblioteket har med seg noen hyperaktuelle anbefalinger denne uken.
ANBEFALER: Unni og Hilde på biblioteket har med seg noen hyperaktuelle anbefalinger denne uken.

Ukens anbefaling: Pride spesial

Her er litt anbefalings-snadder fra biblioteket. En bok for voksne, en for de yngste barna, og en for de litt større.

Publisert

Hver uke har bibliotekarene frie tøyler på å anbefale gode bøker for våre lesere. Denne uken har de valgt seg et aktuelt tema, nemlig Pride. Her er ukens anbefalinger.

Skatten og Tyven av Erik Eikehaug

Gyldendal 2022

Anbefalt av: Unni 

Vetle og broren var heltene i farens populære barnebokserie «Skatten og tyven». Begge brødrene forsøker å følge i farens suksessrike fotspor, men det er ikke så enkelt. Vetle er 39 år og strever etter å finne mening i tilværelsen og kjærlighet i hovedstaden. Evig smilende, men konstant trist, konfliktsky, men provoserende. Vetle vil bli elsket og akseptert, først og fremst av seg selv. Vi følger livet i homoblokka på Tøyen og får et innblikk i livet til en gjeng skeive voksne menn i Oslo. Boken er en sår feelgood-roman, hvor Eikehaug skriver drivende godt om store og små valg, kjærlighet og familierelasjoner. 

Anbefales for deg som vil lese en sanselig og sår kjærlighetskomedie, og kanskje samtidig få et innblikk i et miljø du ikke kjenner så godt fra før. Liker du denne, vil du kanskje også like «Finn meg» av Andre Aciman og «Unge Mungo» av Douglas Stuart. 

Jeg anbefaler også Eikehaugs debut, «James Franco spytter når han snakker», fra 2017.

Mieko danser av Mariko Miyata-Jancey

Gyldendal 2023

Anbefalt av: Hilde

Mieko elsker å bevege seg til musikk, og har begynt på danseskole. Men hvorfor må man gå i slitsom strømpebukse og trang drakt bare fordi man har lyst til å danse? Det lange håret til Mieko er bare i vegen, og Mieko ønsker seg helt kort hår. Det må da være greit! «Mieko danser» handler om at man kan se ut som man vil og danse likevel, og det går vel an å ikke danse som jente eller gutt, men bare som seg selv. 

Bildebok som passer for alle fra 3 år, morsomt illustrert av Marianne Gretteberg Engedal. Boka viser hvordan et stort og vanskelig tema ikke trenger å være så stort og vanskelig. Billedbok for barn fra 3 til 7 år. 

Les også «Pølsetjuven» av Marianne Gretteberg Engedal, og boka om Kim Friele av Ida Hegazi Høyer.

Benny går planken av Tom Erik Fure

Cappelen Damm 2023

Anbefalt av: Hilde

Hvis du slår opp uttrykket «en ulykke kommer sjelden alene» på Internett, dukker det helt sikkert opp et bilde av Benny. Klassen hans avslutter det siste året på barneskolen med seksualundervisning. Etter å ha snublet i en trillebår full av bananer må stakkaren være frivillig. Han lærer at man aldri må bruke tennene for å åpne kondomets emballasje og at det er ingenting som heter sikker sex. Sommeren før ungdomsskolen byr på masse komikk ala Benny, med knuste dobåser, flyvende pizza og fallskjermhopp som ender i en oversvømt grotte. Og det verste er at vulkanen på ferieøya holder på å få et utbrudd. Hold deg fast og bli med Benny på sommerferie! 

Dette er fjerde bok i serien om Benny og kjæresten hans Ken. Passer for alle fra 12 år. 

Les også de andre bøkene om Benny og «Hvis du lyver» av Thomas Marco Blatt.

LES OGSÅ DISSE TIPSENE:

Powered by Labrador CMS