ANBEFALER: Bibliotekarene i Nordre Follo leverer eksklusive tips gjennom Oppegård Avis.

Hett boktips i sommervarmen

Bokspalten «Ukas» anbefaling ruller videre. I dag med en særs aktuell boktittel.

Publisert

Sommeren er over for alvor og flere enn vanlig trenger gode boktips. Da er det greit å vite at Oppegård Avis har en ukentlig avtale med bibliotekarene i Nordre Follo om å presentere en anbefaling per uke.

Bill Bryson: En sommer – Amerika 1927 

Gyldendal, Oslo 2014

Bryson hevder at det moderne USA ble skapt i løpet av sommeren 1927. Ved første øyekast virker dette som en heller drøy påstand, men han har mange gode poenger.

Denne sommeren hadde USA et aksjemarked som var på full fart oppover, en president som jobbet fire timer om dagen, en halvgal skulptør med en ellevill plan om å hugge ut fire giganthoder i et utilgjengelig fjell, en sensasjonell mordsak, og en ung flyver ved navn Charles Lindbergh startet sommeren som helt ukjent og avsluttet den som den mest berømte mannen i verden. Dette var sommeren der lydfilmen fikk sitt gjennombrudd, fjernsynet ble oppfunnet, Al Capone var på toppen av sitt terrorvelde og den skjebnesvangre avgjørelsen som førte til den store depresjonen ble tatt.

Bryson evner å gjøre historien levende og interessant. Boka anbefales for alle som er glad i gode historier. De som liker denne boka, vil også kunne like bøker av Richard Hermann, Herman Lindqvist og Hans Johan Sagrusten.

Anbefalt av Dagfinn

Powered by Labrador CMS