KLAR FOR EVENTYR: Bibliotekar Hilde Sjølset gleder seg til å lese eventyr i bibliotekets eventyrlige fortellerstund under Eventyrfestivalen.

Eventyrlig eventyrstund på biblioteket

Biblioteket vårt har en naturlig plass i årets store eventyr. Her er hva de skal gjøre under Eventyrfestivalen.

Publisert

Det er et eventyrlig program også på biblioteket under årets Eventyrfestival. Lørdag skal det både feires, leses og koses på Oppegård bibliotek med alt fra BUA-feiring til eventyrstund!

– I Hildes eventyrstund blir det eventyr om magiske dyr, og vi skal blant annet lese fra «Ringelhorn» av Regine Normann, forteller bibliotekaren Hilde Sjølset. 

– Eventyr går aldri av moten! Bare se på kino  med Askeladden og fantasy-litteraturen. Det fortelles stadig nye fortellinger som bygger på de gamle eventyrene. Eventyrene vil alltid være en del av verdigrunnlaget vårt, sier Sjølset engasjert. 

Les også: Klart for eventyrlig markedsdag!

Vi spør om hva som er favoritteventyrene til bibliotekaren. 

– «Bukkene Bruse begynner på skolen» av Bjørn F. Rørvik, «Æsops fabler» i en serie nye bøker av Anne B. Ragde og det samiske eventyret «Sølvmånen» av Sissel Horndal er min anbefaling sier hun.

Feirer BUA

Det blir ikke bare fortellerstund på lørdagen under Eventyrfestivalen i biblioteket. 

Les også: Eventyrlig for 20. året på rad!

FEIRER BUA: Bibliotekar Hilde Sjølseth, Khanh Thanh Nguyen og Hans Martin Enger gleder seg til å feire BUA.

– Foruten eventyrstunden med Hilde klokken 12.00, blir det også smakebiter fra Scenarios kommende forestilling «A Christmas Carol», som er et klassisk og velkjent juleeventyr, som skal tolkes av ensemblet, sier Enger.

Noe annet som skal skje, er at det skal feires, for Oppegård bibliotek og Framtiden i Våre Henders gratis utlånsordning BA fyller nemlig ett år i helgen også! 

Les også: Knallsukesess for BUA

BUA startet for å gjøre det lettere å komme seg ut i friluftslivet selv om du ikke hadde utstyret til det. Det er en utlånsordning som fungerer på akkurat samme måte som om du skulle låne en bok. Siden oppstarten har bibliotek-kundene og andre strømmet på i stort antall for å låne alt fra ski til sykler, turustyr, kano og masse annet!

Nå skal BUA-suksessen feires. Det er nemlig ett år siden ordfører Thomas Sjøvold klippet snoren, og BA ble en realitet. 

Les også: Gjenopplev Eventyrfestivalen 2016!

– Det blir også BUA-bursdag i Generasjonsparkem fra klokken 12.00-16.00 med blant annet sykkelshow med  trialsyklist Erik Solbakken, konkurranser med premier og muligheten til å prøve alt det flotte utstyret man kan leie helt gratis i BUA, sier bibliotekar Hans Martin Enger. 

Les også: Her er programmet for årets Eventyrfestival

Alle aktivitetene i biblioteket er selvfølgelig til en eventyrlig pris, de er nemlig helt gratis, så det er bare å møte opp og kose seg lørdag den 23. september fra klokken 12.00 og utover!

Powered by Labrador CMS