FAKKELTOG: Fakkeltog er ikke dagligdags i Oppegård. Såpass sjelden er det at vi måtte be OpenAi om å generere et bilde av det for å illustrere denne saken.

Arrangerer fakkeltog for fred

Arrangørene håper Kolbotn sentrum blir fylt med store og små fredsforkjempere på søndag 12. november.

Publisert Sist oppdatert

Søndag 12. november er du og alle du kjenner invitert til en fredelig fredsmarkering i Kolbotn sentrum.

– Målet er å vise at vi står sammen for fred og tar avstand fra de grusomme handlingene vi er vitne til, sier Catrine Nilsen og Nina Rebekka Forsberg, som står bak markeringen «Barn og unge for fred». (Link til FB-arrangement)

Bakteppet er den grusomme situasjonen som akkurat nå utspiller seg i Midtøsten, men å kjempe for fred er evig aktuelt. De lokale ildsjelene mener i alle fall det er på høy tid å markere at man er mot krig og for fred.

– Barn skal ikke være kanonføde for de voksnes kamp, uansett hvor de bor i verden. Denne markeringen er for fred og mot krig, sier Nilsen.

INITIATIVTAKERE: Nina Rebekka Forsberg (t.v.) og Catrine Nilsen står bak fakkelaksjonen på søndag.

– La oss stå sammen

Nå håper de at mange blir med på den spontane markeringen i Kolbotn sentrum, førstkommende søndag klokken 15. De føler at de gjøre noe, og derfor har de tatt initiativet til et fakkeltog for fred. 

– Vi ønsker å vise solidaritet med de som er berørt av krig. Hendelsene som foregår nå er hjerteskjærende og må stoppes. La oss stå sammen i kampen mot ondskap og hat, og heller fremme fremme kjærlighet og samhold, sier Nilsen og Forsberg.

Oppmøtet er klokken 15.00 på Jan Balsruuds plass på Kolbotn. Her vil det holdes et par små korte innlegg i form av diktlesning og en sang. Det vil også bli solgt boller til inntekt for Redd Barna. 

Familievennlig

Arrangørene oppfordrer alle som kan om å ta med seg barn.

– Dette er et familievennlig arrangement og vi oppfordrer alle barn og unge til å ta med en tegning om håp/fred. Vi samarbeider med Kolbotn Bibliotek og tegningen vil henges opp i biblioteket som en utstilling.

Når apellene og programmet et over, avsluttes seansen med en liten runde fakkeltog. Fakler vi naturligvis være tilgjengelig for kjøp nede på torget, men du oppfordres til å ta med egne fakler da det er vanskelig å vite hvor mange som kommer for arangørene. Info om ruten kommer nærmere. 

Arrangørene har en siste oppfordring til alle som kommer.

– Dette er et familievennlig arrangement hvor målet er å vise at vi står sammen for fred og tar avstand fra de grusomme handlingene vi er vitne til. Vi oppfordrer alle som kommer til å vise hensyn og være ekstra varsomme, da dette er et arrangement for barn og unge hvor målet er samhold, aksept og likeverd, sier Nilsen og Forsberg.

HER kan du lese mer om arrangementet i Kolbotn sentrum og melde deg på.

Powered by Labrador CMS