LOKALDEMOKRATI I PRAKSIS: Bildet er kun brukt som illustrasjon i saken, og er fra fjorårets fakkelmarkering for muggfri skolehverdag på Sofiemyr.

Inviterer til fakkeltog mot de nye kuttene i barnehagene

I morgen blir det arrangert et fakkeltog utenfor rådhuset i Ski, for å demonstrere mot forslaget om de nye kuttene i de kommunale barnehagene.

Publisert Sist oppdatert

Førstkommende tirsdag, det vil si dagen før kommunestyremøtet skal fatte det endelige vedtaket i saken om de nye standardene i de kommunale barnehagene, blir det arrangert et fakkeltog, for å demonstrere mot forslaget og gjøre en markering mot de nye kuttene.

Arrangementet skal holdes fra klokken 16:00 til 17:00 utenfor Nordre Follo rådhus i Ski.

− Vi føler at saken har gått under radaren. Forslaget skal stemmes over på onsdag, og det kommer til å skli rett gjennom hvis ingenting gjøres, sier Peter Levi Skogvang (32), som er initiativtakeren til fakkeltoget.

Dette er saken: Frykter store kutt i barnehager

Oppfordring til politikerne

TOK INITIATIV TIL FAKKELTOGET: På bildet ser du Peter Levi Skogvang (32), som er initiativtakeren til fakkeltoget, sammen med datteren, Milla Skogvang.

32-åringen, som er oppvokst på Greverud, bor nå med familien i Ski og sitter i FAU i Skoghus barnehage.

− Det er utrolig trist at Nordre Follo kommune, som har så mye tilvekst og som har et mål om å bli Norges beste oppvekstkommune, velger å bli en kommune med største kutt innen barnehagene. Vi ønsker å vise at vi ikke støtter forslaget om de nye kuttene. Vi har også et ønske om at saken utsettes/ settes på pause, slik at vi kan komme med gode svar før politikerne tar en beslutning, sier Levi Skogvang.

Han sier at arrangementet med fakkeltoget er barnevennlig og åpent for alle.

− Vi håper å få til både fakler og gløgg, så vi skal gjøre dette til et arrangement som er hyggelig for både store og små, sier Levi Skogvang.

I tillegg til fakkeltoget pågår det nå et opprop og en underskriftskampanje, igangsatt av Karen L. F. Lind fra Kolbotn. I løpet av bare to dager har hun per kl. 12:00 mandag 6. desember klart å samle inn 850 underskrifter mot de nye kuttene i barnehagene.

Powered by Labrador CMS