BIBLITEKET: Hilde er bibliotekar på Kolben bibliotek, og anbefaler denne uken en nylig oversatt bok.

Datet Ford og hang med Picasso og Hemingway i Paris på 1920-tallet, endelig oversatt til norsk

Ukens forfatter ble oppfordret til å skrive av de aller beste, men opplevde ikke suksess før sent i livet. Nå er hun endelig oversatt til norsk, og er ukens klare anbefaling fra biblioteket.

Publisert Sist oppdatert

«God morgon, midnatt»

Av Jean Rhys

Anbefalt av Hilde

Da Jean Rhys var sammen med Ford Madox Ford og hang med Picasso og Hemingway i Paris på 1920-tallet, ble hun oppfordret til å skrive. Ford, som blant annet er kjent for «Den gode soldat », var sammen med partneren Joseph Conrad også kjent for å få frem nye og fremragende talenter.

UKENS ANBEFALING: God morgon, midnatt.

Endelig er «Good Morning, Midnight» oversatt til norsk

Rhys skrev, men opplevde ikke suksess før hun var i 70-årene. Det er lett å tenke at hun tar utgangspunkt i noe selvopplevd i denne boken fra 1939. 

I romanen møter vi middeladrende Sasha som har reist fra London til Paris for å gjenoppleve en dramatisk tid hun hadde der for en del år siden. Sasha sliter med å holde på en jobb og låner heller penger til hotellrom og alkohol. 

En dag farger hun håret moderne platinablondt og tar på seg frakken med pelskant. Kommer man helt nær ser man hvor slitt den er. 

Flere tips

«God morgon, midnatt» kan for eksempel leses parallelt med Gertrude Steins «Alice B. Toklas sjølvbiografi», eller hva med «The Good Soldier» av Ford Madox Ford?

Powered by Labrador CMS