– Bli en sommerleser

Oppegård bibliotek inviterer alle barn fra 1. til 7. klasse til å bli med på Norges kuleste lesekonkurranse som starter i dag.

Publisert

– Vi håper mange blir med på årets Sommerles, som er en nasjonal lesekampanje for barn som starter torsdag 1. juni og varer frem til 31. august, sier barne- og ungdomsbibliotekar ved Oppegård bibliotek, Agnethe Gulbraar (49).

Oppegård bibliotek har hatt Sommerles-kampanjer i forskjellige varianter siden 2002. Rundt 500 barn fra 1. til 6. trinn deltok i den i fjor.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se video fra fjorårets store is+bok-fest i videovinduet øverst i saken!

 

 

KAN FÅ TRE ARMBÅND: I Sommerles-spillet får elevene beskjed om når de har oppnådd en poengsum som gir gult, rødt og grønt armbånd. Disse armbåndene kan hentes på biblioteket i Kolben.

Digitalt spill

– Forskjellen fra i fjor er at i år er kampanjen digital og at til og med 7. trinn kan nå bli med, sier Gulbraar.

Hun sier tanken bak den digitale Sommerles er å bruke elementer fra digitale spill for å få barna til å lese så mye som mulig gjennom sommeren.

Les også: Sommerkonsert for en god sak

– Lesing om sommeren er både en avslappende og deilig sommerferieaktivitet. Det er også viktig å opprettholde og utvikle leselysten og lesekompetansen hos barn og unge i den tiden de ikke leser på skolen, sier bibliotekaren.

For å bli med på Sommerles må hver elev opprette en profil på hjemmesiden sommerles.no og registrere bøker der. Påmeldingen starter torsdag 1. juni.

– Finner du ikke lånekortet ditt, trenger hjelp til påmelding eller har andre spørsmål, ikke nøl med å kontakte oss, sier Gulbraar.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se video fra fjorårets store is+bok-fest i videovinduet øverst i saken!

 

POPULÆRT: Flere hundre deltok på sommerles-kampanjen i fjor. Her var de alle samlet til is- og bokfest i Kolben.

 

Bøker og lydbøker

Husk at alle bøker og lydbøker teller, uavhengig av om de er lånt på bibliotek eller ikke og om du leser selv eller blir lest for.

Les også: Dobbel Beatles-feiring fra rockeklubben

Foretrekker du å lese bøker på telefon og nettbrett, kan du laste ned appen Ebokbib. Da unngår du også purregebyr fordi bøkene leveres automatisk.

Trofeer og armbånd

Sommerles.no er lagt opp som et spill der elevene samler XP (poeng) ved å lese bøker, høre på lydbøker og gjøre oppgaver. I tillegg kan deltakerne tjene opp hemmelige trofeer.

Les også: Klart for demonstrasjon og omvisning ved oppgangssaga

I spillet får også elevene beskjed om når de har oppnådd en poengsum som gir gult, rødt og grønt armbånd. Disse armbåndene kan hentes på biblioteket i Kolben.

– BLI MED: – På sommerles.no kan du registrere bøkene du leser, samle poeng og få kule armbånd, sier bibliotekar Agnethe Gulbraar.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se video fra fjorårets store is+bok-fest i videovinduet øverst i saken!

 

 

«Is + bok = Fest»

Tradisjonen tro skal Sommerles avsluttes med «Is + bok = Fest» med diskotek, premieutdeling, leker, superquiz og gratis is!

Les også: Se video fra kulturskolens vårkonsert

– I år skal is- og bokfesten arrangeres torsdag 7. september. Alle som når første nivå i spillet kan delta på festen. Elevene får invitasjon og må melde seg på festen via sommerles.no innen 31. august, sier Gulbraar.

GLAD I BØKER: Nora Svendsen (11) fra Trollåsen og Mari Nerland (10) fra Kolbotn med sine favorittbøker.

Uten papirskjemaer

Rundt 400 barn storkoste seg på is- og bokfesten i Kolben i fjor. Mari Nerland (10) fra Kolbotn og Nora Svendsen (11) fra Trollåsen var blant disse. Jentene synes det er gøy å lese om sommeren og de gleder seg til å delta i årets Sommerles-konkurranse.

– I fjor måtte vi registrere alle bøkene på et papirskjema. Nå kan vi gjøre det på nett. Det blir mye enklere. Vi er jo vant til å bruke pc på skolen og hjemme, sier de to.

 

 

 

Powered by Labrador CMS