FORNØYDE MED PROGRAMMET: Bibliotekets vårprogram er fullstappet av godbiter, og bibliotekarene Hans Martin Enger og Unni Øien-Andersen, samt bibliotektssjef Aase-Liv Birkenes ønsker alle velkommen.

Våryrt program på biblioteket

I biblioteket vårt står det aldri stille, og våren er full av godsaker av både litterær sort og annet i Kolbens andre etasje.

Publisert

Høydepunktene var mange utenom tradisjonelt bokutlån og den nye populære utstyrs-låneordningen BUA i fjor på det lokale biblioteket. Dette er ikke bare et sted for lesehester og folk med trang til å låne utstyr til friluftsopplevelsen. Biblioteket vårt er så mye mer, og nå er vårprogrammet satt og godt i gang, med opplevelser av mange slag.

Mange høydepunkter i fjor

Fjorårets var fullt av høydepunkter, men det helt klart største og mest suskessrike, var Sommerles. 43 prosent av barna i aldersgruppen som kan delta i kampanjen her i kommunen var med, og det ble satt ny rekord i fjor.

– Det er utrolig å se hvor mange bøker og den lesegleden som barna har vist gjennom denne kampanjen, så dette blir et av våre viktigste satsningsområder i år, sier hun.

Les også: Her er det skiløyper i helgen

I tillegg til Sommerles, var det også stor suksess med bokbad med forfattere innenfor flere genre, spillkvelder, de flerkulturelle DELTA-søndagene, og samarbeidskveldene med lokale lag- og foreninger.

– Samarbeidene med historielaget, husflidslaget og andre lag- og foreninger er viktig for oss, og gjør biblioteket til en relevant samlingsplass for flere, så vi har et sterkt ønske om å videreutvikle både eksisterende og nye samarbeid, forteller de tre.

NB! Saken fortsetter under bildet!

IS+BOK=FEST: Sommerleskampanjen trakk over 1000 deltagere i fjor, og slikt ble det fest av! I år er dette en av biblliotekets store satsningsområder.
POPULÆRT: Brettspillkveldene samler alltid mange mennesker.

Meråpent

Ja, ikke minst må det nevnes alle aktivitetene som skjer også på dagtid. Da er det nemlig både fortellerstunder, Åpen Barnehage og trilleturer for dem med små barn.

– Besøket på disse ukentlige arrangementene for folk med små barn har vist seg å være svært populære, og vi har flere titalls brukere som kommer hit for å ha det sosialt og for at barna skal kunne leke sammen, sier de tre.

Les også: Gjennom nåløyet i Kolben

I tillegg er det også mulig å nyte lokal kunst også i 2018, laget av lokale kunstnere, som skal stilles ut fra tid til annen.

KOMMER: Lokalhistoriker Willy Østberg er en av dem som kommer og holder foredrag.
KOMMER OGSÅ Maja Lunde er et av foredragshøydepunktene i år.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Høydepunkter

I det store programmet er det så mangt, og vi ber de tre om å plukke ut noen favoritter.

– Filosofisøndagene er et unikt samlingspunkt for refleksjon, og i tillegg kommer vi til å fortsette med DELTA-søndagene. Noe vi også glede oss til, er å få besøk av forfatteren Maja Lunde, som har stor suksessr undt i hele verden med sine bøker. Vi har også et foredrag på gang med lokalhistoriker Willy Østberg som vi tror kommer til å bli meget bra, om gårdene i Oppegård og folk som bodde der. Vi vil også trekke frem slektsforskningskveldene med historielaget, og kveldene med mållaget, og ikke minst Strikk og Lytt-kveldene i samarbeid med huslidslagene, sier de tre.

FORNØYDE MED PROGRAMMET: Bibliotekets vårprogram er fullstappet av godbiter, og bibliotekarene Hans Martin Enger og Unni Øien-Andersen, samt bibliotektssjef Aase-Liv Birkenes ønsker alle velkommen.

Les også: Sjekk dem hjemmelagede vinterparken

– Og så har vi datahjelp, kodetreff og i tillegg kommer det også tegnekurs for barn og en rekke andre små og store arrangementer for de minste i samarbeid med Kolben. Det er i det hele tatt utrolig mye på glede seg til, så finn frem til programmet og velg ut dine egne favoritter. Alle er hjertelig velkommen. Biblioteket er der for å brukes, avslutter de tre.

 

Powered by Labrador CMS