PLANLEGGER: Det er mye som skal klaffe når man skal sette opp en utstilling. Bildene henges ikke opp tilfeldig. Her skal det klaffe til minste detalj!

Klart for årets høstutstilling

Kolbotn Maleklubb gjør høsten mer fargerik med ny, flott utstilling.

Publisert

Kolbotn Maleklubb er en allsidig gjeng med kunstnere, som hvert år kréerer mye magi på lerretet. Dette er de nå klare for å vise frem nok en gang. 

Det er nemlig klart for årets høstutstilling, en årlig tradisjon i maleklubben.

–  Det er viktig at alle bildene kommer frem, sier Iselin Sjølie og Bjørg Tøndel Hagan, som hang opp bildene til årets utstilling torsdag og fredag. 

Variert

Årets utvalg viser litt om hva som spirer og gror i farger og form i Oppegård. Å presentere bildene på en måte som er rettferdig for alle er en utfordring.

– Vi har vel hatt vår idé om hvordan det skal være. Vi prøver å få kontraster på veggene mellom mørkere bilder og litt lysere bilder, slik at bildene kommer frem på veggen. Det har vært vår idé. Det er klart at det er mange andre måter å gjøre det på, men vi er ganske fornøyd med utstillingen vår, sier Sjølie.

PS! Saken fortsetter under bildet. Se også bildekarusell av opphengingen nederst i saken, og trykk play i videovinduet øverst i saken for å se video.

PLANLEGGER: Det er mye som skal klaffe når man skal sette opp en utstilling. Bildene henges ikke opp tilfeldig. Her skal det klaffe til minste detalj!

Mange kunstnere - mange bilder

Kolbotn Maleklubb har litt over 70 medlemmer.

GLEDER SEG TIL UTSTILLING: Iselin SJølie var aktivt i gang med å henge opp bilder torsdag og fredag.

21 av disse har levert verk til årets utstilling. Her er sprudlende abstrakt, og naturalistiske bilder med både dempete og rasende farger, samt noen elegante naturbetraktninger.

Med andre ord: Tilstrekkelig for de fleste, og det er fornuftig bruk av tiden å legge turen innom biblioteksgalleriet.

Et gratis bildelotteri er lokkemat er for å få flere besøkende, I år er det Anne Berit Risdal som har malt bildet som loddes ut.

Utstillingen åpner lørdag den 22. oktober i biblioteksgalleriet i Kolben, og bildene henger til og med den 9. november. 

MYE FINT Å SE: Natur i forskjellige tolkninger er noen av tingene du kan oppleve på lerretene under årets høstutstilling.

Disse kunstnerne stiller ut denne gangen

På årets høstutsilling er det mildt sagt stor variasjon i både teknikker og uttrykk. Her er listen over kunstnere på veggen denne gangen: 

Bodil Diesen, Rolf Erik Lømo, Joan Anne Bates, Grethe Nordlie, Iselin Sjølie, Eva Huus, Hennie Lund, Marit Langdal, Bjørg Tøndel Hagan, Else-Marie Almeli, Bjørn Skog, Anne Berit Risdal, Sissel Lerstad, Midia Hamedi, Gunn Kjensli, Olle Geir Meyer, Kari Aamoth, Kirsti Brevik, Lena Meyer og Kerstin Huddberg. Ustillingen følger forøvrig bibliotekets åpningstide, og det er helt gratis å komme og se. Du kan også kjøpe bildene du ser på utstillingen.

PS! Her kan du se en bildekarusell med flere bilder fra opphengingen av kunstverkene i biblioteksgalleriet. 

Powered by Labrador CMS