Fra bolig til luksusbiler

Hans Martin Tonne har skiftet beite. Nå er det muskelbiler som gjelder! Vi har vært med ham på prøvetur i den råeste bilen han har på lager nå, en McLaren 570S!

Publisert

De fleste kjenner Hans Martin Tonne som den engasjerte boligselgeren. Eiendomsmegleren fra Oppegård som alltid har et og annet boligprosjekt han skal selge. Men nå har han skiftet beite. Han har rett og slett byttet ut boliger og eiendom med fartsmonstere og luksus-biler!

Tonne viser Oppegård Avis rundt på Kolbotn Bil, hans nye arbeidsplass og det er tydelig at det ikke er en «brød og melk-selger». Her er det råskap under panseret, bokstavelig talt!

Les også: Nå slukker NRK FM-sendingene sine

– Vi satser på de litt mer spesielle modellene, og ønsker å være en forhandler for de over gjennomsnittet interesserte, forklarer han.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Et marked!

SNART UT PÅ TUR: Her er bilen vi snart skal prøvekjøre, som er den råeste bruktbilen på markedet i Oppegård akkurat nå. 

Men hvem kjøper da disse bilene? Fem prosent av forhandlerens sitt marked som befinner seg i Oppegård. Resten av kjøperne kommer fra hele landet.

– Det er nok fordi de synes vi har et godt utvalg, og velger å komme helt hit fra enten Vestlandet eller Alta for å kjøpe den riktige bilen, sier Tonne.

Reporteren stiger ut av sin lille, sølvgrå Toyota Yaris på 17 år, og ned i en råtøff McLaren. Motoren brummer godt, og det er kun plass til to i kupeen. 

Les også:  Utforkjøringer er den vanligste alvorlige bilulykke-typen her i distriktet

Hans Martin Tonne sier han selv har vært heldig og fått kjørt mange flotte biler, og at hvis man virkelig er bilinteressert og har råd til det, synes han man bør kjøpe seg en slik bil hvis man vil. 

– Men det er nok også en del som kjøper slike biler kun for statusen sin del, uten at de har peiling på bil, sier han. 

PS! Artikkelen fortsetter under bildet!

JULEGAVE TIL DEG SELV? Denne skjønnheten finner du på Kolbotn Bil, og kan bli din for kr. 2.490.000! Det er en McLaren 570S fra 2016 med 570 hestekrefter. På dagen kan du ta en titt, men på natta må den låses inne - naturligvis. McLaren 570S!

 

Lamborghini Huracán

I sommer solgte de en Lamborghini Huracán, så det er faktisk folk som kjøper disse bilene. Tonne forteller at de har fått tilbud på McLaren, men at de ikke har solgt den ennå. 

– Når det er snakk om innbyttebiler, må vi vurdere hva som er lønnsomt for oss, og foreløpig har vi ikke solgt McLaren ennå, sier han. 

Les også: Flere mørklagte veier i Oppegård

Tonne er ivrig når han forteller om salg, for salg liker han å drive med. Han og hans kollegaer selger mye av Audi og Mercedes, men aller mest BMW.

– Det er faktisk ingen i Norge som selger så mange BMW M3 som oss! Det er den mest populære bilen vi har. Den koster 5-600.000 kroner, har 400 hestekrefter, og personlig synes jeg det er en veldig bra bil, sier Tonne.

I tillegg satser de nå mye på hybrid-biler.

– De passer bra til både by- og langdistansekjøring, slik som i Oppegård, sier Tonne.

VÅR EGEN AUTOFIL: Hans Martin Tonne har skiftet beite, og satser nå på biler hos Kolbotn Bil. Her står han ved supersportsbilen McLaren 570S!

PS! Saken fortsetter under bildet!

Prioriteringer

Vi forlater bilene innendørs, og går ut til et beist av en bil som står parkert utenfor. Den skal vi faktisk også ut og prøvekjøre!

– Noen ser kanskje på en bil som McLaren, og tenker at vedkommede er i midtlivskrisa, og har brukt alle sparepengene. Men jeg mener det handler om prioriteringer. Noen har hytte, noen har båt, andre har bil, sier han. 

Les også: Ja, vi EL-sker hybridbiler i Oppegård

Tonne fortesetter:

– Noen kjøper slike biler bare for «show-off», uten at de har peiling på bil, og det får være deres sak. Det er nok mer vanlig i andre land, som for eksmepel Frankrike, hvor status er veldig viktig. Men jeg tror de aller fleste i Norge kjører slike biler fordi det er lidenskapen deres, sier Tonne.

Les også: Han har en Boeing 737-800 på gutterommet!

I sommer solgte de en Lamborghini Huracán, så det er faktisk folk som kjøper disse bilene. Tonne forteller at de har fått tilbud på McLaren, men at de ikke har solgt den ennå. 

Kolbotn Bil og tur i McLaren mandag 11. september 2017 med Hans Martin Tonne. Kolbotn Bil og tur i McLaren mandag 11. september 2017 med Hans Martin Tonne. McLaren 570S!

– Når det er snakk om innbyttebiler, må vi vurdere hva som er lønnsomt for oss, og foreløpig har vi ikke solgt McLaren ennå, sier han. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

Prøveturen

Vi kjører rundt i Oppegård med bilen, den noe uvanlige bruktbilen, og det er absolutt noe annet enn den lille Toyota Yarisen undertegnede kom i.

Klikk play for VROOOOOOOOOOOOM!

– Jeg føler meg levende, sier Tonne når vi kjører rundt, og det er det ingenting å si noe på!

Det koster...

McLaren 570S-råskapen vi var med og kjørte er forøvrig en 2016-mådell. Den har 570 hestekrefter, et sylindervolum på 3,8 liter og er bensindrevet. 

Og så prisen? Den kan bli din for 2.490.000 kroner. Se video av prøvekjøringen i vinduet øverst i saken eller i videovinduet herunder!

Powered by Labrador CMS