GLEDER SEG: Merkeansvarlig Arvid Grane (bak rattet) og selger Cato Torp hos Autoria Ski gleder seg over den nye familie-elbilen EV6 fra Kia.

Kia er klare til kamp

Elbil er ikke noe nytt fra Kias side, for den koreanske produsenten har tilbudt både E-Soul og E-Niro i flere år allerede. Men nå kastes for alvor hansken i familiebil-klassen.

Publisert Sist oppdatert

Kias nye elbil, EV6, får faktisk lengre rekkevidde enn først antatt. Med det største batteriet på 77.4kWh og bakhjulstrekk får EV6 rekkevidde på hele 528 kilometer, ifølge WLTP-målinger.

Det gjør at importøren for første gang tør å bruke ordet komplett.

– EV6 er en komplett elbil som kombinerer et sportslig oppsett med praktisk innhold og teknologi, begynner Irene Solstad, konserndirektør for Kia i Bertel O. Steen.

For nye EV6 skal konkurrere med de «store gutta», som Tesla, Jaguar, Skoda Enyaq, Ford Mustang og VW ID-4. Da må også rekkevidden være tilfredsstillende.

EV6 kan leveres med to ulike batteripakker, 58kWh eller 77.4kWh. Med det største batteriet og bakhjulstrekk havner rekkevidden på hele 528 kilometer. Også i utgaven med firehjulstrekk leverer EV6 god rekkevidde: 506km. Da er forbruket på lave 17.2 kWh/100km, forteller importøren i en pressemelding.

NYHET FRA KIA: Cato Torp (t.v.) og Arvid Grane gir den nye bilen sine beste skussmål.

Lokal entusiasme

Sett med lokale øyne er vi likevel enda mer interessert i hva vår lokale forhandler Autoria Ski mener. Ikke overraskende er det lovord også fra den kanten.

– Vi bor jo i et område hvor det er høyaktuelt med elbil. Det ser vi også på salgstallene fra vårt distrikt. Her hos oss har vi solgt elbil i mange med E-Soul og E-Niro, og dette er biler vi skal selge også i fremtiden. Men dette er et steg opp, begynner Arvid Grane, merkeansvarlig for Kia hos Autoria Ski.

Han fortsetter.

– Vi har tilbudt flotte elbiler i flere år, men det er litt gøy å endelig kunne konkurrere med Tesla, Jaguar, Skoda Enyaq, Id-4 og Ford Mustang. Vår nye EV6 er veldig sportslig satt opp med lang akselavstand og bred sporvidde, men samtidig løser den de fleste familiebehovene. Den har en romslig kupe, men dette er jo ikke en stasjonsvogn, selv om du får plass til både hundebur, barnevogn og alt det der, forteller en forventningsfull Grane til Oppegård Avis.

GOD PLASS: Bagasjerommet har plass til både hundebur, barnevogn og andre «familieremedier».

Lynrask hurtiglading

Autoria i Ski har fått inn de første demobilene nå og Grane gleder seg til å høre tilbakemeldingene fra potensielle kunder. Rekkevidde og ladehastighet trenger han i alle fall ikke å bekymre seg for å få «tyn» for.

EV6 introduserer multi hurtigladesystem som betyr at systemet er kompatibelt både med 800V lynlading og det mer vanlige 400V hurtiglading uten behov for adapter eller ombordlader.

Powered by Labrador CMS