NYTT EL-MONSTER: Mercedes-Benz EQS «sprenger» rekkeviddeskalaen og frister mange nordmenn.
NYTT EL-MONSTER: Mercedes-Benz EQS «sprenger» rekkeviddeskalaen og frister mange nordmenn.

Enorm interesse for nye EQS

Den offisielle norske salgsstarten for Mercedes-Benz EQS var 17. august, og interessen for modellen med en rekkevidde på opptil 780 kilometer har vært over all forventning.

Publisert

EQS har en rekkevidde på opptil 780 kilometer (WLTP) og kan hurtiglades på opptil 200 kW på hurtigladestasjoner. En rekkevidde på nye 300 kilometer (WLTP) kan derfor lades opp på kun 15 minutter under riktige forhold. En ny generasjon batterier med netto energiinnhold på 107,8 kWh er introdusert til modellene EQS 450+ og EQS 580 4MATIC.

– Vi har naturlig nok hatt store forventninger til EQS, men tallene og tempoet har overgått selv våre mest optimistiske scenarier. Kun kort tid etter at vi åpnet for bestillinger har vi allerede solgt flere utgaver av EQS, enn vårt beste år for S-Klasse noensinne. Samtidig er vi godt i gang med en interesseliste med et firesifret antall kunder, hvor vi opplever svært positiv respons, sier kommunikasjonsdirektør Audun Hermansen i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

14 lokale har kjøpt

Også hos «vår lokale» Mercedes-forhandler har det vært stor interesse for nyheten som ikke kommer til Andresen Bil i Ski før i slutten av oktober.

– Vi har faktisk solgt 14 biler her så langt. Da snakker vi usett, så vi forventer selvsagt enda mer, men det er jo noen som vi se bilen først. Det er ikke så vanskelig å forstå det, sier Knut Storm Olsen hos Andresen Bil i Ski.

Ifølge den lokale bilselgeren er det først og fremst ett argument som går igjen hos kjøperne.

– Ja, det er kjørelengden mange nevner som sitt viktigste argument. Men så er det jo en Mercedes da, og da vet folk at det er kvalitet, sier den ikke helt objektive selgeren til Oppegård Avis.

LANG REKKEVIDDE: EQS har en rekkevidde på opptil 780 kilometer (WLTP) og kan hurtiglades på opptil 200 kW på hurtigladestasjoner.
LANG REKKEVIDDE: EQS har en rekkevidde på opptil 780 kilometer (WLTP) og kan hurtiglades på opptil 200 kW på hurtigladestasjoner.

Høyt nivå av standardutstyr

Nivået av standardutstyr på EQS er høyt, med blant annet AIRMATIC luftfjæring, for utmerket kjørekomfort, og DIGITAL Light som presist lyser opp veien uten å blende motgående trafikk. Skjermpakken med 12,8" OLED skjerm i midtkonsollen er standard på EQS 450+, mens kundene som velger EQS 580 4MATIC kan glede seg over den nye MBUX Hyperscreen som standard. I tillegg vil kundene finne utstyr som adaptiv cruise control, 360-graders kamera, navigasjon og KEYLESS-GO uten å måtte krysse av i listen for ekstrautstyr

Blir din for en liten million

«Innstegsutgaven» EQS 450+ har en startpris på 935.000,-, og det er den modellen som tilbyr lengst rekkevidde. Den permanente synkrone motoren leverer 333 hestekrefter og gir bilen en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 6,2 sekunder, ifølge tallene fra importøren.

Utgaven med firehjulstrekk heter EQS 580 4MATIC og har en startpris på 1.162.000,-. Rekkevidden er på 675 kilometer (WLTP), og hele 524 hestekrefter sørger for en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 4,3 sekunder.

Powered by Labrador CMS