SKAL ROCKE KOLBEN: 7. desember kommer Bjørn Eidsvåg til Kolben.
SKAL ROCKE KOLBEN: 7. desember kommer Bjørn Eidsvåg til Kolben.

Inntar Kolben på ny

Snart skal Bjørn Eidsvåg tolke både Freddy Kalas, Ingebjørg Bratland og hip-hop-artisten Isah i «Hver gang vi møtes». Men først skal han spille konsert i Kolben.

Publisert Sist oppdatert

Selv om han ikke spiller en eneste julesang, så blir det egentlig ikke jul uten at Bjørn Eidsvåg tar turen innom Kolben. Tradisjoner er som kjent ikke til for å brytes, og derfor lover den folkekjære artisten å gjøre sitt ytterste for å skape (jule)stemning i bygda i år også.

Ifølge sikre kilder går billettsalget riktig så godt, noe som ikke er noen selvfølge i disse post-korona-tider.

– Nei, det er slett ingen selvfølge. Vi hører jo om mange kulturhus som fortsatt ikke er oppe i samme tempo som før, og vi spiller heller ikke bare for fulle hus lenger, så jeg tar det aldri for gitt at ting blir utsolgt. Jeg er veldig takknemlig for at jeg får holde på med dette, år etter år, sier Eidsvåg.

Blir tv-aktuell

Selv om det nå står (68) bak navnet hans, er ilden fortsatt full av jern. Platemessig har han flere spennende planer, men det neste store nå er altså deltakelsen i det populære TV2-programmet «Hver gang vi møtes».

Tiden var omsider inne.

– Jeg har sagt nei hver bidige gang, fordi jeg har følt meg ukomfortabel med å gjøre coverlåter. Jeg er egentlig ikke så veldig komfortabel med andre ting enn sånne «Bjørn Eidsvåg-greier». Dessuten er leirskole nokså langt utenfor komfortsonen min også. Denne gangen tenkte jeg meg derimot om en ekstra gang, og falt ned på at hvis jeg i det hele tatt skulle gjøre det noen gang, så måtte det nesten bli snart, forteller Eidsvåg.

Fikk en aha-opplevelse

I fjor sommer fikk han dessuten «hjelp» med avgjørelsen fra totalt uventet hold.

– På en spillejobb i Trondheim møtte jeg en 18 år gammel artistkontakt som gjorde en fantastisk jobb, selv om hun ikke hadde den ringeste anelse om hvem jeg var. Da slo det meg at det kommer en ny generasjon her, og det var faktisk hun som sa at jeg burde være med på «Hver gang vi møtes» hvis jeg ville vise meg frem for den yngre garde, forteller han.

Som sagt, så gjort.

På sensommeren 2022 var han og seks andre artister i sving fra morgen til kveld, for å tolke hverandres perler. I tillegg til Bjørn er det artistene Freddy Kalas, Ingebjørg Bratland, Isah, Karoline Krüger, Kristian Kristensen og Emma Steinbakken, TV-seerne får se fra 1. nyttårsdag.

– Veldig givende

Deltakelsen kan best beskrives som en kombinasjon av givende og krevende.

– Det var både veldig givende og ordentlig slitsomt, fordi det var så tett program hele tiden. Det var virkelig fullt kjør fra morgen til kveld, røper han.

Han lover også det er mye å glede seg til over nyttår.

– Jeg tror nok det aller kjekkeste for meg personlig var å tolke Emma Steinbakkens «Not Gonna Cry», eller «Jeg skal ikke gråte», som den heter i min versjon. Ellers tror jeg folk kan glede seg til at jeg tolker Freddy Kalas, for den ble jeg jaggu ganske fornøyd med, røper han.

Ny «fun fact»

Men nok om tv-program med gåsehud-garanti. Sist vi intervjuet Eidsvåg briljerte han med å vite at Radka Toneff har en sterk Kolbotn-link og at Thomas Seltzer er fra Follo.

GLEDER SEG: Som alltid gleder Bjørn Eidsvåg til å spille på Kolbotn.
GLEDER SEG: Som alltid gleder Bjørn Eidsvåg til å spille på Kolbotn.

Denne gangen hadde han jaggu lært seg en ny «fun fact» om Oppegård.

– Vi var vel innom det viktigste sist, for de to skal dere være stolte av. Men jeg har faktisk lært at The Well ligger i deres nabolag. Det er da virkelig noe det også, flirer han, før han understreker at det ikke er noe som helst fare for at han blir å se der.

Null jul i Kolben

En annen ting det ikke er «fare for», er at du blir bombardert av julemusikk under konserten i Kolben den 7. desember.

– Det blir ikke noe jul der nei. Det har vi i alle år holdt oss unna og latt andre holde på med. Den eneste julelåten vi spiller i løpet av turneen, fremfører vi på den aller siste konserten før jul, og det er på Geilo den 18. desember. Da blir det «Deilig er jorden» med alt vi har, og det er alltid like rørende, sier han.

Da vi 18 minutter ut i samtalen spør rockeprest nummer 1 om vi rett og slett begynner å nærme oss noe som kan stå på trykk, møtes vi med unison enighet i telefonen.

– Du, jeg har akkurat kommer til Køben nå hvor jeg skal tilbringe et par herlige døgn med min kone, så jo fortere du blir fornøyd, desto gladere blir jeg, sier han og ler som bare Bjørn Eidsvåg kan.

Powered by Labrador CMS