GUIDET TUR: Bli med på Svartskogrunden med Bjørn Gunnar Ganger søndag 20. juni. Foto: Privat
GUIDET TUR: Bli med på Svartskogrunden med Bjørn Gunnar Ganger søndag 20. juni. Foto: Privat

Villblomstenes dag på Svartskog

Førstkommende søndag har du en gyllen anledning til å bli kjent med villblomstene på Svartskog.

Publisert

Rosa, lilla, blå og gule, duftende, og fargesprakende. Visste du at det finnes et mylder av ville blomster der ute? På villblomstenes dag søndag 20. juni inviteres folk rundt omkring i Norge ut i naturen for å bli kjent med de vakre villblomstene der de bor.

Du kan velge blant mange organiserte turer i hele landet eller gå tur på egenhånd. Norsk Botanisk Forening har i 20 år arrangert årlige turer for å spre den ville blomstergleden blant nordmenn.

I gamle Oppegård blir villblomstenes dag markert for første gang. Det blir en Svartskogrunde ved turleder Bjørn Gunnar Ganger, som har vært lederen for Naturvernforbundet i Nordre Follo siden i fjor.

Svartskog på tre timer

Turen vil vare i tre timer. Oppmøte er på parkeringsplassen ved Oppegård kirke klokken 12:00.

– Vi går fra Oppegård kirke sørover gjennom kulturlandskapet til Sjødal gård, og derfra gjennom landskapsvernområdet Trolldalen ned til Sjødalstrand hvor vi ser på strandfloraen. Så følger vi veien langs stranda og ser på lokalitet for den sjeldne, gresslignende planten hartmannstarr (Carex hartmanii), før vi tar skogsstien opp gjennom Svartskog landskapsvernområde tilbake til parkeringsplassen, sier Bjørn Gunnar Ganger.

Han legger til at de som ikke vil ta turen gjennom skogen, kan fortsette videre langs veien.

– Det er dårlig med offentlig transport til Svartskog, så vi må satse på bil, gjerne kameratkjøring, og sykkel. Ta med matpakke – det blir spisepause på Sjødalstrand, sier turlederen.

20 deltakere

For påmelding må du gå inn på kalenderen til botaniskforening.no og registrere deg på det lokale arrangementet for villblomstenes dag på Svartskog.

– Det er fortsatt flere ledige plasser, men på grunn av covid-19-restriksjonene har vi en begrensning på 20 deltakere. Vi tar i mot påmelding helt frem til klokken 21:00 lørdag 19. juni, påpeker Ganger.

Powered by Labrador CMS