ØVER: Med stødig hånd teller dirigent Bjørn Morten Kjærnes opp. Oppegård Janitsjar er klare for nyttårskonsert igjen.
ØVER: Med stødig hånd teller dirigent Bjørn Morten Kjærnes opp. Oppegård Janitsjar er klare for nyttårskonsert igjen.

Klare for nyttårskonsert

Med sangfenomenet Alexander Pavelich i front er Oppegård Janitsjar klare til å skape nyttårsmagi i helgen.

Publisert

Dirigent Bjørn Morten Kjærnes er klar for sin fjerde nyttårskonsert.

– De siste 20 minuttene av konserten er tradisjon, og det skal vi holde på, for det er et kjennetegn ved nyttårskonserten, sier Kjærnes.

Oppegård Avis besøkte Oppegård Janitsjar da de like før jul øvde på Flåtestad skole. Tidligere denne uken flyttet de inn i Kolben for å gjøre siste finpussen. Førstkommende fredag har årets nyttårskonsert premiere. Både denne og de påfølgende to konsertene i helgen er så godt som utsolgt, men det finnes fortsatt noen få billetter for de siste etternølerne som vil ha nyttårsstemningen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

– Jeg har i mange år brukt Oppegård Janitsjar som et eksempel på hvordan man bygger et fast publikum. Det er helt unikt hva korpset har klart å få til gjennom nyttårskonsertene sine, sier Kjærnes.

FEIRER STORKOMMUNEN: Dirigent Bjørn Morten Kjærnes avslører at den nye storkommunen vil få en liten markering i starten av konserten.
FEIRER STORKOMMUNEN: Dirigent Bjørn Morten Kjærnes avslører at den nye storkommunen vil få en liten markering i starten av konserten.

Stor variasjon

Dirigenten avslører at det på årets konsert blir en smakebit fra «Nøtteknekkeren» i ny drakt.

– Det blir galopper, wienervals, og det blir noen overraskelser.

Bjørn Morten Kjærnes fremhever også årets solist Alexander Pavelich.

– Han er fantastisk og veldig fleksibel. Alexander synger alt fra klassisk musikk, musikaler og til mer rocka låter. Variasjonen i årets konsert er nok veldig stor, sier Bjørn Morten Kjærnes.

Dirigenten er likevel mest opptatt av at publikummerne som kommer til Kolben i helgen skal få formidlet en musikkopplevelse de husker.

PS! Saken fortsetter under bildet!

TREKKPLASTER: Alexander Pavelich er årets solist sammen med Oppegård Janitsjar.
TREKKPLASTER: Alexander Pavelich er årets solist sammen med Oppegård Janitsjar.


– Jeg håper vi klarer å skape en wow-effekt. Folk skal gå fra konserten og tenke «dette var virkelig bra».

Ungt talent

Alexander Pavelich skal blant annet fremføre «Nessum Dorma», som trolig blir et av konsertens høydepunkter.

– I tillegg skal vi ha med Johannes Halvorsen på baryton, som var en av solistene på vår «Unge talenter» i høst. Han er et talent ut over det normale, og skal spille en variasjon hvor vi akkompagnerer han. Jeg tror det også blir en stor opplevelse, sier Bjørn Morten Kjærnes.

– Hva er de største utfordringene når dere øver til konserten?

– En god del av musikken ligger på et nivå som ikke alle kan spille. Litt av vitsen for et korps er å kunne strekke seg etter grensa, men likevel låte bra. Der er jeg også ganske streng. Det skal låte bra for at vi skal spille det.

Skape magi

– Oppegård Janitsjar er et så stort korps at det er noen svært dyktige musikanter på hver stemme. Dermed trekker de med seg resten og i sum låter det fint.

– Er det noen minner fra tidligere konserter du husker godt?

– Det handler om helheten. Å dresse oss opp i smoking og skape den magiske stemningen en nyttårskonsert skal gi. Musikk for meg er utrolig viktig fordi det handler om opplevelse. Det er egentlig helt utrolig at du kan ha noen abstrakte prikker på et papir, gjøre det om til lyd og deretter få mennesker til å gråte og le. Dette er det viktigste, og vi er heldig som kan være med og skape slike øyeblikk med nyttårskonsertene.

– I fjor ble du bydd opp til dans av Elisabeth Andreassen. Det skjer vel kanskje ikke i år?

– Nei, med Alexander blir det lite dans, sier Bjørn Morten Kjærnes og ler før han avslutter:

– Jeg har kjent Alexander siden han var fire-fem år gammel. Jeg hadde med faren hans som solist da jeg dirigerte kretskorpset i Sogn og Fjordane. Vi har hatt kontakt fra langt tilbake, og han har blitt en fantastisk artist og ikke minst låtskriver.

– Publikum som kommer til Kolben i helgen vil først og fremst få en klassisk nyttårskonsert. Vi gjør et lite nummer ut av dette er første nyttårskonserten i ny kommune. Uten å røpe for mye, så har vi også inkludert Ski i konserten. Jeg håper vi når målet vårt om skape en god opplevelse som gjør at publikum vil komme tilbake, sier Bjørn Morten Kjærnes.

PS! Helgens nyttårskonserter spilles fredag kl 20, lørdag kl 17 og søndag kl 15.