KOMMER MED TIPS: – Det er på tide å bytte ut alle juleblomstene med noe nytt. Du kan velge alt fra den fargerike primula til grønne inneplanter, og det finnes mange snittblomster som du kan sette inn i vaser i tillegg, blant annet tulipaner i nydelige pastellfarger, sier blomsterdekoratør Roy-André Reppen. Foto: Yana Stubberudlien

Flyttet fra Kolvereid til Kolbotn

Roy-André Reppen (35) valgte å flytte fra Trøndelag for å begynne i ny jobb som blomsterdekoratør i en blomsterbutikk på Kolbotn.

Publisert Sist oppdatert

Blomster Outlet Kolbotn, som ble åpnet i midten av oktober i fjor, har hatt en bra start, ifølge fetterne Cihad Ugur (34) og Feridun Ugur (37), som driver både denne butikken og frukt- og grøntbutikken Nor Frukt i Sentrumsbygget i Kolbotnveien.

– Salget har vært veldig bra, spesielt rundt juletiden. Akkurat nå er det litt stille, men det er som forventet. Det pleier å være stille i denne bransjen i januar og februar, sier Feridun Ugur.

FORNØYD KUNDE: Eivind Christensen (66) fra Oppegård sier han er innom blomsterbutikken en gang i måneden, og er veldig fornøyd med både service og priser, og ikke minst med utvalget og den hyggelige betjeningen.

Mens flere hagesentre og blomsterbutikker landet rundt velger å stenge dører frem til mars, gjør den lokale blomsterbutikken det motsatte. De holder åpent i de stilleste månedene og øker bemanningen ytterligere.

Les også: Åpnet Blomster Outlet på Kolbotn

Flyttet over 811 km sørover

Blomsterbutikken har per i dag tre ansatte i fulle stillinger hvorav to personer er ansatt som blomsterdekoratører.

En av disse er Roy-André Reppen (35), som ble ansatt for en uke siden og flyttet hit fra Kolvereid, som er Norges minste by (cirka 1700 innbyggere) og ligger i Nærøysund kommune i Trøndelag.

35-åringen er utdannet gartner og blomsterdekoratør, og har seks års arbeidserfaring som blomsterdekoratør fra Steinkjer, Levanger og Kolvereid.

Søndag 3. desember flyttet han over 811 kilometer sørover, og bor nå på Greverud hvor han leier en sokkelleilighet.

Behov for miljøendring

– Hvorfor valgte du å satse på en stilling på Kolbotn, som ligger så langt unna Kolvereid?

– Det er fordi både Kolvereid og Kolbotn begynner på Kol, sier 35-åringen og ler.

Ifølge ham han har aldri vært arbeidsledig, men følte at han hadde behov for noe miljøendring i det siste.

– Det skjedde bare impulsivt. Før jeg flyttet hit, bodde jeg på et lite sted og jobbet i en mindre blomsterbutikk. Det føltes som at jeg stagnerte der, så jeg prøvde å lette etter en jobb et annet sted. Det er veldig få ledige blomsterdekoratør-stillinger for tiden, og særlig nå i koronatider, sier Reppen.

Etter et tre dagers søk på nav.no i begynnelsen av desember, fant han totalt tre ledige stillinger.

– Den ene var i Bodø, den andre var på Kolbotn og den tredje var et sted på Østlandet, så det hørtes mer spennende å satse på Kolbotn, sier trønderen.

Jobbet i en uke

– Blomster Outlet Kolbotn har et spennende konsept som jeg har tro på, så jeg ser fram til å jobbe her, sa 35-åringen da Oppegård Avis intervjuet Roy-André på hans andre arbeidsdag onsdag forrige uke.

– Jeg skal se på mulighetene her på Kolbotn. Så lenge jeg trives her har jeg ingen planer om å flytte fra denne kommunen, sier han.

FIKK NY JOBB: Roy-André Reppen startet i ny jobb for en uke siden. Nå kan han hjelpe deg med å sette opp blomster til forskjellige anledninger, og det er uten noe ekstra betaling.

Fra primula til grønt

Oppegård Avis har spurt Reppen om hvilke inneplanter bør folk velge nå i januar for å pynte litt hjemme.

– Det er i hvert fall på tide å bytte ut alle juleblomstene med noe nytt. Du kan velge alt fra den fargerike primula til grønne inneplanter, og det finnes mange snittblomster som du kan sette inn i vaser i tillegg, blant annet tulipaner i nydelige pastellfarger, sier blomsterdekoratøren.

Ifølge ham liker han selv å kombinere store og små planter, og satser ofte på lettstelte og nyttige planter som for eksempel fredslilje og harefotbregne, som renser luften og passer nesten over alt.

– På bordet er det fint å ha lave, krypende og litt slankere planter. Jeg liker godt fugleredebregne og sukkulenter, sier Reppen.

Powered by Labrador CMS