Øyvind "Vinni" Sauvik og Pekka Lundefaret lanserer ny bok om Johnny Virker

Årets beste barnebok er lokal

Johnny Virker er tilbake. Øyvind «Vinni» Sauvik og brødreparet Ole-Martin og Pekka Lundefaret har levert sin beste bok i serien så langt.

Publisert

– Det føles veldig bra dette her altså. Det er kjampestas å ha boken ute, sier Øyvind «Vinni» Sauvik, mens han blar i den tredje boken i Johnny Virker-universet.

Han kom hjem til Oppegård fra Bali for en ukes tid siden, og har knapt rukket å bla i sitt nye verk, som han har gitt ut sammen med brødreparet Pekka og Ole-Martin Lundefaret. Det lukter fersk trykksverte i Puls treningssenter på Langhus, hvor «Vinni» sitter og signerer verket sitt.

Han er tydelig fornøyd, og dét har han også all grunn til å være, for den siste boken om den lille Minien er både velillustrert, velskrevet og fremstår som en fantastisk god bok.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Viktig historie

BOK-KAMERATER: Øyvind "Vinni" Sauvik og Pekka Lundefaret har ståltro på den nye boken!

Dette er altså det tredje møtet med den lille minien Johnny Virker og hans venner. Med personlig inspirerte historier og fantastiske tegninger av Ole Martin Lundefaret, tar gjengen denne gangen oss med inn i et univers av fis og kloak, men med en viktig og dyp undertone.

– Da vi valgte å gå for Kloakim i «hovedrollen» denne gangen, var det fordi jeg følte veldig for å fortelle historien til folk som ham. Folk som alltid er der, som tar drittjobbene, men som er et utrolig viktig bindeledd i både samfunnet og vennegjengen. De som alltid er der, alltid stiller opp, og som kanskje ikke alltid får cred for det. Jeg fulgte hjertet i denne boken, og Kloakim representerer både et «lavt» nivå man kan le av, men samtidig har han så mange lag, akkurat som boken, sier «Vinni»:

LESER: Det lukter fersk trykksverte i lokalene når gutta åpner boken sin.

«Fis and love»

Kloakim er underdogenes store helt. Den trofaste sliteren med et illeluktende renomé, som kanskje ikke ser så bra ut som de andre bilene, men som man definitivt merker at er borte den dagen han ikke er der.Det er mye «fis», men også mye «love» i boken. Johnny Virker-universet har blitt til underveis.

Det er aldri godt å vite hvor det bærer hen når teamet starter prosessen med en ny bok, ifølge forfatteren.

– Bøkene blir til mens man skriver. Man starter på en setning, og så fortsetter neste. Jeg hadde et klart omriss og en tanke rundt historien, men karakterene i universet har fått lov til å leve selv under prosessen. Jeg liker det slik, sier «Vinni».

Pekka Lundefaret forteller om en prosess med hard jobbing og mye kreativitet.

HER ER BOKEN: Slik ser coveret ut!

– Jeg synes dette har blitt den beste og mest gjennomførte boken så langt. Dette er en god barnebok med en god historie, sier han.

«Vinni» er enig.

– Det er klart at man blir bedre og bedre for hver gang man gjør et prosjekt. Slik er det med disse bøkene også. Vi startet uten å vite så mye om hva vi egentlig dreiv med, men heldigvis lærer man noe under
veis. Det føles vel litt som å være tre gutter på juleaften som venter på presangene.

Det er mange nerver, hard jobbing, noen skrivesperrer her og der, men når man åpner presangen, blir man verdens gladeste, sier «Vinni».

Nylansert

Boken ble lansert under Oslo Motorshow forrige helg. Flere hundre bøker er allerede solgt, og flere skal det bli.

Øyvind "Vinni" Sauvik og Pekka Lundefaret lanserer ny bok om Johnny Virker.

– Selv om det er utrolig utmattende å skrive en bok, og at man er glad når man er ferdig, bobler det mange idéer til videre historier under her. Vi sysler litt med tanken på å lage en film etter hvert, og det blir flere bøker i denne serien, lover «Vinni».

– Jeg har også syslet litt om å lage lydbøker ut av universet. Jeg har stor sans for lydbøker. Men vi får se hva det blir til. Akkurat nå er jeg bare utrolig glad for å ha denne boken ute, og jeg håper folk liker den, avslutter han.

 

Powered by Labrador CMS