I DAG: Slik ser det ut på tomten der hvor Kolbotn Hage kommer til å bli bygget i dag.

Høy aktivitet på østkanten av Kolbotn

Det graves og graves i Ormerudveien, og realiseringen av noen av de største boligprosjektene på østsiden av Kolbotn skrider frem med god fremdrift.

Publisert

Ormerudveien transformeres i raskt tempo til det som blir to av de største boligprosjektetene i nyere tid på østsiden av Kolbotn sentrum.

Anleggsarbeidene med Kolbotn Hage og Kolbotn Hengende Hage er godt i gang, og prosjektet er i rute. 

Klikk på play øverst i videovinduet for å se hvordan det ser ut på byggetomten denne uken, og se bildekarusell som viser hvordan prosjektene vil se ut når de står ferdig nederst i saken. Under her kan du se hvordan det så ut for to måneder siden, da byggearbeidene startet.

Grunnarbeidene på Kolbotn Hengende hage er ferdigstilt og igangsettingstillatelse er gitt. Her vil betongarbeidene begynne allerede mandag den 12. september. 

Slik så det ut på byggeplassene for to måneder siden.

Grunnarbeidene på Kolbotn hage er 85 prosentferdigstilt. Det mangler noe sprengning og utlasting sydøst på tomten, men allerede den 12. september startes betongarbeidene for kjelleren, opplyser utbyggeren.

 

SLIK BLIR DET: Kolbotn Hage vil se slik ut når det står ferdig neste år.

Fornøyd utvikler

SLIK BLIR DET: Kolbotn Hengende Hage.

Utvikler Tom Andrè Svenning Gultvedt i Solon Eiendom er fornøyd med progresjonen.

– Det meste av grunnarbeider har vi fått gjort i løpet av sommeren, det er vi veldig godt fornøyd med. Det har vært en påkjenning for de nærmeste naboene, men vi har klart å få unnagjort de mest støvete og støyende arbeider mens skolen har vært stengt. Dette vil bidra til ett bedre inneklima for elevene ved Kolbotn skole, sier han.

– I tillegg har vi i ti dager benyttet ett knuseverk på tomten og her har vi knust 15.000 tonn med stein som skal benyttes til å fylle tilbake på tomten. Dette har spart nabolaget for 2000 vendinger med lastebil for å kjøre bort stein og kjøre tilbake nye masser, sier han. 

Godt salg

Salgsprosessen er også for lengst i gang, og responsen i markedet har vært svært bra, ifølge utvikleren. 

– Salget går også veldig bra og det selges leiligheter så å si hver uke, til sammen i de to prosjektene er det nå solgt 91 leiligheter. Det siste salgstrinnet i Kolbotn hage med 26 nye leiligheter legges ut for salg i september, sier han. 

GRAVES OG GRAVES: Neste år kommer det boliger her. Prosjektet Kolbotn Hage er et av de største boligprosjektene på Kolbotn i moderne tid.
I DAG: Slik ser det ut akkurat nå på tomten der hvor Kolbotn Hengende Hage skal bygges.

Dermed er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente på at byggene skal reise seg. 

Fakta om prosjektene

Kolbotn Hage

  • Om prosjektet: 121 selveierleiligheter
  • Utbygger: Solon Eiendom
  • Sted: Ormerudveien på Kolbotn.
  • Byggestatus: Påbegynt
  • Forventet ferdigstillelse: Sommeren 2018

Kolbotn Hengende Hage


Om prosjektet:
25 leiligheter

Utbygger: Solon Eiendom AS

Sted: Ormerudveien, Kolbotn

Byggestatus: Påbegynt i sommer

Forventet ferdigstillelse: Fjerde kvartal 2017

Powered by Labrador CMS