BUDFEST: To budgivere ville begge kjøpe. Da ble det en heftig budrunde på eiendommen i Skogkanten på Kolbotn.

Budrunden tok av – prisen ble nesten doblet

Liten enebolig i Skogkanten på Kolbotn passerte 100.000 kroner per kvadratmeter.

Publisert

23. mai la eiendomsmegler Fahad Khawar i Privatmegleren Kvadrat ut eiendommen i Skogkanten 7B for salg. Huset er på 127 kvadratmeter boareal, og tomten 807 kvadratmeter.

Boligen ble annonsert med ordene: «Enebolig med gulvvarme, luftig takhøyde og familievennlige løsninger. Hagestue, markterrasser og garasje. Oppussing.»

Kuppforsøk avvist

Eiendommen ble lagt ut med prisantydning 6,9 millioner. Huset har tre soverom, og går over to etasjer. I tillegg har eiendommen en liten hagestue med utsikt mot Oslofjorden, samt garasje.

GOD TAKHØYDE: Stuen i huset oppleves som stor og luftig. Det er høyt under taket og store vindusflater.

Interessentene lot ikke vente på seg. Begge de annonserte visningene torsdag og søndag måtte utvides, og det var i tillegg flere privatvisninger.

Oppegård Avis vet at det ble lagt inn private bud på både åtte og ni millioner i forsøk på å kuppe boligen før visning. Selgerne av dødsboet på Rikeåsen takket nei begge ganger. Det skulle vise seg å være lurt.

– To ville kjøpe

Mandag startet budrunden hvor første bud var på ni millioner, altså to millioner over prisantydningen. Derfra gikk budene slag i slag oppover. Først sent på ettermiddagen mandag kunne megleren avslutte budrunden. Da var prisen kommet opp i 13,1 millioner kroner! Dette gir en kvadratmeterpris på 103.150 kroner.

Det var cirka 50 personer som kom på visning i Skogkanten. Mandag var det ikke mange som ble med i den elleville budrunden.

MANGE VILLE SE: Eiendomsmegler Fahad Khawar hadde cirka 50 interessenter på visning i Skogkanten.

– Her var to budgivere som begge falt veldig for denne boligen. De ville kjøpe og de hadde økonomi til det, sier Fahad Khawar i Privatmegleren Kvadrat.

– Var prisen satt for lavt for å lokke kjøpere?

– Nei, vi var tre meglere fra forskjellige meglerkjeder som priset eiendommen til cirka det samme. Med utgangpunkt i dette ble prisantydningen satt. Annonsen kommuniserte også at det er behov for oppussing av boligen. Noen ganger er det slik at en budrunde tar av. Det skjedde her. Vi bommet på prisen, men den var ikke satt lavt bevisst, sier Fahad Khawar.

HAGESTUE: Bak huset er en liten hagestue med god utsikt mot fjorden.

Slo rekorden

Før helgen ble det også solgt en stor eiendom like i nærheten da adressen Fjellveien 24 på drøye 2,3 mål ble solgt for 25,5 millioner kroner. Den knuste dermed den gamle rekorden og er den dyreste omsatte privateiendommen i tidligere Oppegård kommune.

PS! Artikkelforfatteren er bosatt i Skogkanten på Kolbotn, men har ingen bindinger til selger eller eiendomsmegler omtalt i denne saken.

Powered by Labrador CMS