SKRIBENT: Kjell Magne Bondevik er en av våre spaltister i spalten «Slik har vi det nå».

Sol, sommer og fotball-EM på TV

Kjell Magne Bondevik kjenne varmen i lufta, nyter sola på hytta og skriver om de årets variasjoner i «Slik har vi det nå».

Publisert Sist oppdatert

NB: Dette er et debattinnlegg. Innholdet representerer skribentens meninger.

 Jeg sitter her på hytta utenfor Stavern og ser ut over havet mot Danmark og et nydelig, sommerlig landskap. Jeg tenker på hvor viselig det er med veksling mellom de ulike årstidene. Og vi som er så heldige å ha et feriested kan også nyte forandringen i boforhold for noen sommeruker. Slik har jeg det akkurat nå.

Småbyen Kolbotn

Det er godt å bo på Kolbotn. Litt småbyaktig med mange gode tjenester og kort vei til storbyen Oslo. For oss som gjerne vil være litt aktive er det mange muligheter gjennom et rikt organisasjons-, menighets-, idretts- og kultur-miljø. Og så har vi mange sosiale møteplasser. Kaffebarer, konditorier og restauranter. Når høstdagene blir grå og lange kjennes de mange mulighetene for å treffe andre som ekstra viktige. Så kommer vinteren med rike muligheter for skiturer og andre vinterlige aktiviteter. Våren er gjerne etterlengtet når det begynner å spire og gro og dagene blir lengre og lysere. Året har sine variasjoner som beriker livet på ulike måter. Etter hvert som årene går blir jeg mer takknemlig for alt dette.

Sommerens gleder

Men nå er det altså sommer. Godt å kjenne varmen i lufta og å nyte sola når den er fremme. Her nede i Vestfolds sommerparadis er det mange tilbud; sommer-festivaler, turist-attraksjoner og koselige småbyer. – Hva gjør dere på hytta, spør noen. Det er nesten alltid noe å gjøre på ei hytte. Ytre og indre vedlikehold, stell av tomt og vekster, turer langs kyststi og andre steder. Besøk av venner og familie, og ikke minst å spille fotball med hyttenaboer. Og å se fotball-EM på tv.

Grip dagen

Men forresten; trenger vi alltid å ha noe å gjøre på ferie? Nei, tvert imot er det deilig og sunt å ikke måtte planlegge og gjøre for mye. Bare sitte ned og slappe av på terrassen med kaffe og aviser, gå inn og ut av hytta, ta livet som det kommer. Kanskje lese ei bok.

Det gjelder å gripe dagen i dag, leve livet nå. Lettere sagt enn gjort.

Kolbotn ligger litt i sommerdvale nå, selv om det er byggeaktiviteter (tar det aldri slutt?) og noen som også i disse tider må på jobb. Men vi ser frem å komme tilbake i «vanlig rytme» til høsten selv om vi ikke akkurat lengter etter dette nå i varme, lyse sommerdager.

Høsten kommer tidsnok. Enn så lenge: God sommer!

 

Powered by Labrador CMS