Greverud skole

BRANNFARLIG: En tønnegrill med fortsatt ildende rødt grillkull stod uten tilsyn kun et par meter unna den midlertidige paviljongen til Greverud barneskole. Bildet ble tatt klokken 19:45 onsdag kveld.

Innrømmer svikt i rutiner

Da Adrian Seip Kvernbråten (25) fra Oppegård gikk forbi Greverud skole rundt klokken 19:45 i går kveld, så han plutselig en tønnegrill med fortsatt ildende rødt grillkull. Grillen stod uten tilsyn kun et par meter unna den midlertidige paviljongen til barneskolen. Rektoren ved skolen legger seg flat og beklager hendelsen.

Publisert

– Det var ganske mye glødende grillkull der inne, så grillen kunne ha stått varm også til skolestart dagen etter. Tenk hvis noen unger hadde gått forbi og tatt på grillen eller veltet den! Det er fullstendig uansvarlig av skolens ansatte som har gått fra skolen uten å slukke grillen, sier 25-åringen Oppegård til Oppegård Avis.

GLØDENDE KULL: Bildet ble tatt klokken 19:45 onsdag kveld.

Han mener skoleledelsen bør ta grep og gå gjennom rutinene på nytt for å forebygge at slike hendelser skjer igjen.

– I tillegg til å være farlig, sender det ut meget dårlige signaler til barn om at det er greit å gå fra en grill som er fortsatt meget brannfarlig, sier Adrian Seip Kvernbråten.

Les også: – Dette er alvorlig

Varslet brannvesenet og kommunen

BRANNFARLIG: En tønnegrill med fortsatt ildende rødt grillkull stod uten tilsyn kun et par meter unna den midlertidige paviljongen til Greverud barneskole. Bildet ble tatt klokken 19:45 onsdag kveld.

Først kontaktet 25-åringen brannvesenet om hendelsen og så varslet han kommunen via kommunens Facebook-side.

      Visste du at...?

  • ... glødende grillkull holder omkring 600-700 varmegrader (i selve kullene), mens det bare er rundt 300 grader ved selve grillristen.

– Han sendte oss bilder og ga beskjed om at 110-sentralen var varslet, og sa at de hadde bekreftet at de ville dra til skolen for å slukke grillen. Vi tok kontakt med vår vakttjeneste som hadde møtt brannvesenet ved skolen. Klokken 21.00 kunne de bekrefte at grillen var slukket, sier kommunikasjonsrådgiver i Nordre Follo kommune, Silje Stavik.

På vegne av kommunen takker hun den oppmerksomme innbyggeren for varsling.

Les også: Fikk store overraskelser på skolene i Oppegård

Legger seg flat og beklager

Rektor Anita Godager ved Greverud skole legger seg flat og beklager at interne rutiner sviktet.

– Det ble grillet i SFO-tiden i går og dessverre førte svikt i våre rutiner til at grillen ikke ble slukket. Vanligvis blir grillene slukket og ryddet bort. Grillen var denne gangen i tillegg plassert et annet sted enn vi vanligvis har griller, på grunn av plagsom lukt til klasserommene, forklarer rektoren.

– Vi beklager dette og skal gå gjennom våre rutiner for at dette ikke skal skje igjen, legger hun til.

Virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo, Hogne Haug, sier kommunen har regler for hvor nært, for eksempel, søppelkasser og andre gjenstander skal stå unna kommunale bygg/skolebygg, for å redusere brannfare.  

– At en grill står og gløder uten tilsyn nært skolebygningen er naturligvis ikke greit, sier Haug.

Les også: Iskald norskopplæring

Powered by Labrador CMS