BRANN: Det brenner i skrivende stund i terrenget bak Tyrigrava.

Skogbrann ved Tyrigrava

To brannbiler er på plass for å forsøke å slukke en brann i terrenget mellom Tyrigrava og Gjersjøen. Oppegård Avis er på stedet. Se bilder og video.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge politiet er det ikke umiddelbar fare for spredning til bebyggelse, men ifølge vår journalist på stedet, brenner det godt i terrenget mellom Tyrigrava og Gjersjøen.

To brannbiler er allerede på plass for å forsøke å få kontroll på brannen og vi oppdaterer saken forløpende. Politiet har også kommet til stedet.

– Jeg har ikke rukket å snakke med noen ennå, men jeg kan se at det brenner i vannkanten bak Tyrigrava. Brannvesenet er her med minst to biler og er i full gang med slukkearbeidet, sier Oavis-journalist Thomas Trøa på telefon klokken 13.00.

Har kontroll

Ved 14.30-tiden rapporterte Trøa tilbake med informasjon fra både innsatslederen og eieren av bygget på Tyrigrava.

– Det har vært brann i et skogområde på 100x35 meter. Vi vet ikke årsak på dette tidspunktet. Vårt fokus har vært å slukke og sikre området så får politiet ta seg av det årsaksutredning nå i ettertid. Nå i disse dager er det meldt stor skogbrannfare, nå håper vi folk er ekstra varsomme. Vi er forberedt på at det kan bli flere slike hendelser i dagene fremover. Om dette skyldes menneskeskapte eller naturlig årsaker kan vi ikke si noe om, sier Christian Mørdre, innsatsleder, til Oppegård Avis.

Lettet byggeier

Børre Skiaker, generalsekretær KNA, er først og fremst lettet over at det gikk bra med bygget de eier og disponerer.

– Vi merket at der begynte å lukte brent så vi begynte å sjekke bygget om det var noe, men fant ingenting. Så tok vi lunsj og merket at det bare ble verre og verre. Da sjekket vi ute og så det brant i skogen her. Da meldte i fra til brannvesenets umiddelbart. Vi er veldig glad for at vi var til stede for å melde fra. Vi har brukt mye ressurser på å få bygget her i den standen det er. Jeg har mistanke på hvorfor brannen startet, uten at jeg ønsker å siteres på det. Jeg håper folk er forsiktig i dagene fremover, sier Skiaker til Oppegård Avis.

Under ser du bilder fra dagens brann.

MY RØYK: Dronebilder på stedet viser at kommer en del røyk fra brannen.
SLUKKER: Brannmannskaper var raskt på stedet og kan skimtes litt til venstre i dette bildet.
FLAMMER: Det brenner i terrenget ved Gjersjøen, rett bak Tyrigrava.
VED VANNET: Det er i hvert fall særdeles liten risiko for spredning til venstre i dette bildet.
RYKKET UT: Styrker fra Follo brannstasjon rykket ut til Tyrigrava fredag ettermiddag.
KLARE TIL INNSATS: Styrker fra Follo brannvesen var raskt på plass for å forsøke å slukke brannen.
KOM TIL STEDET: To brannbiler er på plass for å slukke brannen i terrenget bak Tyrigrava.
POLITIET: Politiet rykket også ut til Tyrigrava fredag ettermiddag.
Powered by Labrador CMS