Salg- og produktsjef Kristian Lefdal, HR-sjef Espen Vatne,  daglig leder Ole Henrik Sæve og økonomisjef Marius Jahr kan juble sammen med lærer Kristin Loen Larsen. I mars skal ungdomsbedriften deres representere Norge i den internasjonale finalen i Litauen.
Salg- og produktsjef Kristian Lefdal, HR-sjef Espen Vatne, daglig leder Ole Henrik Sæve og økonomisjef Marius Jahr kan juble sammen med lærer Kristin Loen Larsen. I mars skal ungdomsbedriften deres representere Norge i den internasjonale finalen i Litauen.

Ideen deres skal ut i Europa

De presenterte en idé som kan kan redde mange liv. Nå venter Europa på ungdomsbedriften fra Roald Amundsen videregående skole.

Publisert

I høst møtte Oppegård Avis jublende elever fra entreprenørskapsfaget ved Roald Amundsen videregående skole (RA). De hadde gått til topps i Gründeridol Follo.

Nå venter en større arena på guttene i FireSec UB: I mars representerer de Norge i JA Europe, en internasjonal messe og konkurranse for ungdomsbedrifter.

– Det er helt vanvittig. Vi har blitt fulgt av mentor Anders Bø fra DNB hele skoleåret. Etter at vi vant regionsfinalen før jul, hadde vi også møte med en mentor fra Telenor. Vi visste ingenting før i dag, sier daglig leder Ole Henrik Sæve (18). 

Tirsdag troppet rektor Elisabeth Edding overraskende opp i klasserommet. Med seg hadde hun en gullbillett til FireSec UB. 

– Vi ser veldig frem til å reise til Litauen i mars, men alt har ikke gått helt opp for oss ennå. Vi trenger litt tid til å bearbeide alt

Ole Henrik Sæve, daglig leder

– Vi ser veldig frem til å reise til Litauen i mars, men alt har ikke gått helt opp for oss ennå. Vi trenger litt tid til å bearbeide alt, sier en lykkelig Ole Henrik Sæve. 

 

Todelt produkt

Ungdomsbedriften FireSec UB er en av mange bedrifter ved RA, og den er organisert som et hvilket som helst annet foretak. HR-sjef er Espen Vatne (18), Kristian Lefdal (18) er salg- og produktsjef , daglig leder er Ole Henrik Sæve mens Marius Jahr styrer pengene som økonomisjef. (Saken fortsetter under bildet)

IDEEN: Ungdomsbedriften FireSec UB mener at det skal være mulig å koble en sensor på trykkmåleren i brannslukningsapparater. Via en app kan sensoren varsle dersom trykket i apparatet ikke er tilfredsstillende, samt når det er tid for rutinesjekk av utstyret.
IDEEN: Ungdomsbedriften FireSec UB mener at det skal være mulig å koble en sensor på trykkmåleren i brannslukningsapparater. Via en app kan sensoren varsle dersom trykket i apparatet ikke er tilfredsstillende, samt når det er tid for rutinesjekk av utstyret.


De fire avgangselevene har klekket ut en idé de håper skal nå langt ut. Det handler om brannslukningsapparat, og hvordan vi til enhver tid skal være sikre på at apparatet fungerer.

– FireSec UBs idé er et todelt produkt. Vi tilbyr en app koblet opp mot en ekstern sensor, som festes på brannslukningsapparatet. Appen informerer og varsler om trykkfall av slukningsapparat og rutinesjekk av brannsikkerhet.

Nå er de klare for den internasjonale Trade Fair-konkurransen i mars.