INITIATIVTAKERNE: Per Haukeland og Arve Moi.
INITIATIVTAKERNE: Per Haukeland og Arve Moi.

Bygger nytt utkikkstårn

Mange husker kanskje, eller har hørt om, det gamle branntårnet på Grønnliåsen. Nå kommer det et nytt tårn som skal fungere som et utkikkstårn for alle.

Publisert

Initiativtakere Per Haukeland og Arve Moi, satt igang prosjektet om å bygge et utkikkstårn på Grønnliåsen.

Nå er planen klar, og kommunen er med på laget. Hvis alt går som det skal kan tårnet stå ferdig allerede neste sommer.

–  Planen er å begynne så fort snøen går til neste år. Jeg håper det står ferdig til 1. juli neste år. Vi kommer til å leie inn profesjonelle for å sette opp stolpene, men platåene skal gjøres på dugnad, forteller Haukeland.

Mye prat om tårn

SLIK BLIR TÅRNET: Dette er en eksakt tegning av hvordan det nye utkikkstårnet på Grønnliåsen blir seendes ut.
SLIK BLIR TÅRNET: Dette er en eksakt tegning av hvordan det nye utkikkstårnet på Grønnliåsen blir seendes ut.

Haukeland er glad i å gå i skog og mark, og har lenge hatt lyst til å få på plass et rekreasjonssted for de som ferdes i området.

– Det var jo tårn der i gamle dager, som ble revet på 60-tallet. Jeg er oppvokst på Tårnåsen, og det har alltid vært mye prat om branntårnet. De siste årene har det vært mye prat om at noen har lyst til få opp et nytt tårn, men det har ikke blitt noe ut av det. Da bestemte vi oss for at det tårnet ville vi ha opp, sier Haukeland.

Les også: Den «hemmelige» fotballbanen

Tårnet skal bygges etter samme tegninger som Hjellsåstårnet i Kråkstad  i Ski kommune, og Haukeland har vært på befaring for å se hvordan det ferdige tårnet blir seendes ut.

– Det blir et tolv meter høyt tårn, med fire platåer. Her blir det mulighet til å oppholde seg under tak og under åpne himmel, og det er åpent for alle hele tiden, sier Haukeland entusiastisk.

Saken fortsetter under bildet. 

BRA INITIATIV: Ordfører Thomas Sjøvold (f.v) synes Arve Moi og Per Haukeland har et spennende prosjekt på gang. Nå håper de mange vil bidra til å få utkikkstårnet på plass.
BRA INITIATIV: Ordfører Thomas Sjøvold (f.v) synes Arve Moi og Per Haukeland har et spennende prosjekt på gang. Nå håper de mange vil bidra til å få utkikkstårnet på plass.

Trenger sponsorer

Men for å få tårnet opp trengs det både sponsorer og dugnadsvillige. Nå håper Haukeland og Moi at folk kan være interessert i å bidra til prosjektet.

– Vi vil ha med både næringslivet og private bidragsytere. Vi skal selge trappetrinn, og den som sponser trappetrinnet får navnet sitt gravert på eget navnskilt på trappen.

De har ikke satt noen pris enda, men håper å mobilisere både penger til å oppføre tårnet, og de som ønsker å være med på å bygge det.

Les også: – Dette blir århundrets fest

– Vi regner med at det kommer til å bli mange som passer på det tårnet, sier Haukeland.

Han forteller at responsen til å få opp et tårn har vært utelukkende positiv.

– Alle vi snakker med er samstemte og enige om at de ønsker det. Vi håper det kan bli et tilholdsted for turlag og alle som elsker skog og mark, for ikke å snakke om alle de som tør å ta turen tolv meter opp for å se den fantastiske uttsikten.

 
 

Saken fortsetter under bildet. 

Kommunen er positiv

Det tolv meter høye tårnet, skal bygges i treverk, og omtrent tyve meter lenger ned enn det gamle branntårnet sto. Ordfører Thomas Sjøvold synes prosjektet er kjempemorsomt, og kommunen skal bistå med papirarbeid og søknadsprosessen.

– Det er et bra prosjekt på et veldig unikt sted, kommunen stiller seg positive til dette og kan bistå med, og kanskje være ansvarlig søker for, det som skal oppføres. Det er gøy med private initiativ, og dette ser det ut som om kan gjennomføres, sier Sjøvold.

Han er svært positiv til at kommunen får et tårn til bruk for alle.

– Vi trenger et utkikkstårn, dette blir bra.

OPPOVER: Tårnet skal bli fire etasjer høyt!
OPPOVER: Tårnet skal bli fire etasjer høyt!

Les også: Nå kan du søke om støtte til Nordre Follo-prosjekter

Ordføreren oppfordrer også alle som har mulighet til å bidra.

– Det er bra med konkrete prosjekter hvor man fort ser resultater av det man gjør. Da får vi et stort engasjement og dugnad rundt det, og folk føler eierskap til det, sier Sjøvold.

Utsikt for alle

Haukeland har veldig tro på prosjektet og gleder seg til å sette igang.

– Her kan alle få utsikt, man kan gå rett opp i skogen å se utover til Oslo, Nessoddlandet og faktisk så langt som til Norefjell. Hjellsåstårnet har blitt kjempepopulært, og det tror vi dette blir også, sier Haukeland fornøyd.