MORSOMT: Å grille pølser, marshmellows eller pinnebrød på åpent bål er både digg og koselig, men det er ikke lenger lov.

Nå er det bålforbud i Oppegård

Turplaner for helgen? Da er det kanskje like greit med pølse på termos.

Publisert

Det er få ting som er så hyggelig som å grille pølser eller marshmellows på bål, men fra og med denne uken er det ikke lov.

I sommerhalvåret blir det gjerne tørt, og faren for skog- og lyngbrann øker.

I Norge er det derfor forbud mot å tenne bål og grill i og i nærheten av skog og annen utmark mellom 15. april og 15. september.

Søknader og unntak

I denne perioden må du søke kommunen om tillatelse dersom du ønsker å tenne bål eller grill i eller i nærheten av skog og utmark. Dersom det er åpenbart at opptenningen ikke kan medføre brann er det allikevel et unntak i det nasjonale forbudet som gir mulighet for å gjøre opp ild.

Les også: Her kjemper brannvesenet mot flammene

Det er viktig at den som tenner opp ild er svært oppmerksom og påpasselig slik at ilden ikke kommer ut av kontroll. Før opptenning er det også viktig å gå inn på Follo brannvesen sin hjemmeside for at forsikre seg om at det ikke er lagt et totalforbud mot bålbrenning i kommuner til knyttet Follo Brannvesen.

Dermed gjelder det å forholde seg til regelverket og bruke åpen ild med varsomhet!

Powered by Labrador CMS