DRIFTIG TRIO: Tobias Hermansen (i midten), Kristoffer Myklebust (t.v.) og Emil Malones (t.h.) har startet nettbutikken Kleslageret sammen.
DRIFTIG TRIO: Tobias Hermansen (i midten), Kristoffer Myklebust (t.v.) og Emil Malones (t.h.) har startet nettbutikken Kleslageret sammen.

Startet nettbutikk for veldedighet

Med Oppegård-gutten Tobias i spissen har en nettbutikk for brukte klær blitt realitet.

Publisert Sist oppdatert

Alt overDet var i påsken at Tobias Hermansen og hans to medstudenter fikk i eksamensoppgave å lage en nettbutikk. De tre studerer ved Høyskolen Kristiania, og har nå startet nettbutikken Kleslageret.

Idéen til nettbutikken kommer fra prinsippet sirkulær økonomi som guttene hadde lært om tidligere på studiet.

– Vi ønsket ikke å starte en nettbutikk som bare drev med dropshipping, og ville heller ha en litt større utfordring. Det er begrenset hva vi tre kan skape i form av kunst eller lignende. Dermed kom idéen med å selge unna brukte klær som enten var for små eller overflødig i klesskapet, sier Tobias Hermansen.

Veldedig formål

Det viktigste for guttene var opplevelsen med det å starte en nettbutikk, og hvilke utfordringer det ville føre med seg. Derfor bestemte de seg tidlig for at det totale overskuddet de klarte å opparbeide seg, skulle doneres bort på slutten av eksamensperioden.

– Dette bestemte vi oss for ganske tidlig, og det gjorde at vi ikke bare bidro miljømessig ved å selge brukte klær billig, men at vi også kunne donere bort noen kroner til organisasjoner som jobber for å bedre livene til andre, sier Emil Malones.

Ettersom det på alle varer er gratis frakt for kunden, vil den eneste kostnaden for Kleslageret være nettopp dette. Alt overskuddet doneres i følge nettsiden til Redd Barna.

Bidra gjerne!

De tre studentene begynte tidlig å spørre venner og familie om de hadde noen plagg til overs. På kort tid hadde de opparbeidet seg rundt 60 plagg.

- Vi skulle selvfølgelig gjerne hatt flere, men det ga oss en god start. Vi håper virkelig at andre som ser dette også vil bidra hvis de har noen overflødig klesplagg liggende, sier Kristoffer Myklebust.

Ønsker du å bidra, kan du ta kontakt på +47 930 77 233, eller kleslageret@gmail.com

Powered by Labrador CMS