BUTIKKEN ER FULLSTAPPET AV GODSAKER: Leder Nora Isachsen (t.v.) i OMA og virksomhetsleder Heidi Tomten i UTE iOppegård kommune håper mange beny tter sitt lokale brukttilbud for å skaffe seg flotte julegaver. Klærne du ser i bakgrunnen er bare noe av det flotte du kan sikre deg.

En god, brukt julehandel

Hos OMA på Sofiemyr håper man på storinnrykk i julehandel-innspurten.

Publisert

Hvorfor betale i dyre dommer for julegaver når du både kan handle dem brukt og ikke minst gjøre en innsats for miljøet?

På Sofiemyr ligger det et mekka for brukthandel, og her er det flotte ting å få til en rimelig penge.

I det siste har det vært en massiv kampanje med fokus på brukthandel i forbindelse med årets julegaver, og også på OMA håper man at lokalbefolkningen vil åpne øynene for å handle julegavene brukt i år.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Gleder seg

JULETE: OMA har et visst julepreg i disse søte førjulstider. Julevarer og gaver finnes i alle slag.

På OMA er det travle dager året rundt. Tusenvis på tusenvis av brukte ting som folk ønsker å kvitte seg med kommer inn, og tusenvis på tusenvis skal også ut. Men OMAs verdiskapning handler om mer enn bare dette.

Les også: Gullgruven på Kolbotn - glitrer i "utkanten"

– OMA er så mye mer enn bare et sted for brukthandel. Her møtes folk for å ta en kaffe sammen og prate, og vi gir også viktig arbeidstrening- og språktrening til folk. Tilbakemeldingene er mange og gode, og miljømessig sett spiller også brukthandler som dette en viktig rolle. Det er utrolig mye flott som bare blir kastet, men som fint kunne vært brukt av andre, sier nyansatt leder Nora Isachsen.

NB! Saken fortsetter under bildet!

JULETE: OMA har et visst julepreg i disse søte førjulstider. Julevarer og gaver finnes i alle slag.

Mye å gjøre

– Det er utrolig flott at det har blitt satt så mye fokus på det å handle og gi bort brukte julegaver. Brukte ting er noe som er for alle, og mange blir utrolig overrasket over alt de kan få tak i her. Det er alt fra enkle ting til samlerobjekter, og vi har også stilt ut et bord her med gaveforslag, hvor det også er flotte ting som ikke en gang prislappen har blitt tatt av på. Jeg tror nok at mange som kommer hit får seg en skikkelig overraskelse over hvor mye fint man kan få tak i, samtidig som man støtter en god sak, sier hun.

Les også: Her bygges det utendørs treningsapparater på Sofiemyr

– Det er kanskje spesielt viktig nå i førjulstiden hvor det pøses ut millioner på millioner på gaver at det finnes et alternativ som både gir folk arbeidstrening, som er bra for miljøet lommeboken din og ikke minst for miljøet, sier hun.

KALENDER: OMA har sin egen julekalender, hvor det avsløres nye tilbud hver eneste dag av den første kunden i butikken.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Mye som skjer

OMA holder åpent helt frem til den 22. desember. I denne tiden er det ikke bare handel, men det er også andre, julete akviteter.

– Vi har en julekalender som åpnes av den første kunden som kommer inn hver morgen. I dag, for eksempel, er luken 60 prosent på alt grønt, men det er mange andre overraskelser som dukker opp underveis i kalenderen i desember, sier Isachsen lurt.

Les også: Ja, vi handler lokalt til jul

Den nye lederen har også mange tanker om hva som skal skje neste år.

MYE FLOTT: På OMA kan du skaffe deg flotte ting til en rimelig penge!

– Nå skal vi først og fremst fokusere på julehandelen, men neste år skal vi blant annet sette fokus på å bli mer synlig ute blant folk, og du skal ikke se bort fra at det kan dukke opp en pop-up-butikk fra OMA andre steder her i kommunen. Vi har også gått til innkjøp av en ny, stor vekt, slik at vi kan få statistikk på hvor mye som kommer inn og hvor mye som unngås å kastes takket være utsalget her, sier Isachsen.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Du kan levere

BUTIKKEN ER FULLSTAPPET AV GODSAKER: Leder Nora Isachsen (t.h.) i OMA og virksomhetsleder Heidi Tomten i UTE iOppegård kommune håper mange beny tter sitt lokale brukttilbud for å skaffe seg flotte julegaver. Klærne du ser i bakgrunnen er bare noe av det flotte du kan sikre deg.

Varene som selges på OMA, er det ikke bare du som skal kjøpe, men du kan også levere.

– Beliggenheten her er opprinnelig lagt som den er slik at folk kan stikke innom her på vei med varer som fortsatt er salgbare før de kaster resten det på gjenvinningstasjonen, sier virksomhetsleder Heidi Tomten i UTE, som OMA er en del av.

– Det eneste kriteriet er at varene er salgbare og at de er i en stand som gjør at du selv kunne kjøpt dem. Det er mange flotte ting der ute som kan komme til nytte og glede for andre. Det ligger mye julebudskap i dette også, avslutter Isachsen.

 

Powered by Labrador CMS