GOD: Vegard Jørgensen kjempet hardt i Fredrikstad sammen med lagkameratene i Kolbotn ILs brytergruppe i NM for seniorer i Fredrikstad.

Sterk KIL-tropp i senior NM i Fredrikstad

Kolbotn-bryterne bet fra seg i mesterskapet i Østfold.

Publisert

Kolbotn stilte med en sterk tropp i senior NM i Fredrikstad til tross for skader på flere av sine potensielle medaljekandidater.

Imponerte

Etter å ha vært beste klubb I forrige NM med fire gull, tre sølv og tre bronse, hadde vi høye forventninger i år også.

TOK SØLV: Sofia Aak imponerte stort.

Sofia Aak imponerte stort og vant overlegent sine to første kamper, og dermed klar for finale mot Ronja Marlen Burø fra Bodø bryteklubb.

Det ble en tett og jevn kamp, men den mer erfarne Ronja presset på i siste runde, og en sliten Sofia måtte se seg slått med siffrene 7-4, og dermed sølv til Sofia.

Siste turnering

Dette var Thomas Rønningens siste turnering, og han ønsket å avlutte med et NM-gull før han gikk inn i brytepensjonistenes rekker.

AVSLUTTET KARRIEREN MED STIL: Dette var Thomas Rønningens siste turnering.

Rønningen startet med oppskriftsmessige seire på teknisk overlegenhet på vei mot finalen. I siste kvalifiseringsmatch mot 17 år gamle Samuel Andreassen fra Gulset så kjørte Thomas matchen fra start til slutt, men fant ikke rytmenl, og matchen ebbet ut på stillingen 3-3.

Der Samuel scoret det siste poenget og gikk til finalen, vant denne og Kongepokalen.Thomas gikk bronsefinale mot en annen veteran, Bård Fornebu, der Thomas vant sikkert 8-0.

Etter matchen ble Thomas sittende på matta, tok av seg skoene og lot de bli stående igjen mens han forlot matta og brytinga som utøver til øredøvende applaus.

GOD SOM ALLTID: Håvard Jørgensen.

Dette er tradisjon for store brytere som legger opp. Thomas har hatt en fantastisk karriere, Kongepokal, seks norske mesterskap, fire nordiske mesterskap, gull i Dave Schultz memorial, gull i Golden Grand Prix Ungarn, to sølv og ett gull i bundesliga, første nordmann som vinner bundesliga med sitt lag.

Bra utøvere

KJEMPET: Rasul Abdelbaki gjorde en god figur i mesterskapet.

I 66 kilos-klassen stilte vi med Rasul Abdelbaki og Håvard Jørgensen.

Rasul startet bra og vant sin første kamp med 8-0. I neste kamp møtte han Stig Andre Berge, Rasul gjorde en bra innsats og klarte å score et poeng på Stig, men Stig ble for sterk, og Rasul klarte ikke å stå imot presset i lengden og tapte å¨teknisk overlegenhet med siffrene 10-1. Men, en bra innsats av Rasul, som endte på en fjerdeplass.

Håvard Jørgensen og Stig Andre Berge var i hver sin pulje og vant klart sine puljer og ville møtes i finalen. Dette var en kamp der Håvard hadde alt å vinne og Stig alt å tape, så all honnør til Stig for å stille opp i NM.

Håvard gikk respektløst til verks og brøt jevnt mot Stig i begge rundene. Men, Stig med kondisjon og styrke holdt et hardt press mot

GOD: Vegard Jørgensen kjempet hardt i Fredrikstad sammen med lagkameratene i Kolbotn ILs brytergruppe i NM for seniorer i Fredrikstad.

Håvard som slet med å komme innpå Stig og tapte på passivitetsadvarsel med siffrene 1-0 og sølv til Håvard .

Kjempet

Vegard Jørgensen i 71 kg vant sin første kamp på fall, og møtte Morten Thoresen i neste kamp.

KRIGERE: Mats Støvind og John Harald Foss Fjellbu.

Det ble en tett og jevn kamp der Vegard slet med å komme inn på Morten og tapte med minst mulig margin. Dermed var Vegard videre til bronsefinale hvor han vant klart.

I 75 kilos-klassen manglet Kolbotn to av medaljekandidatene, Alexander Burger og Sebastian Aak, som begge var ute med skader. Brage Haugmo Ringheim representerte Kolbotn.

Han vant sin første kamp, men tapte mot Tobias Bekk Johansen fra Moss. Dermed bronsefinale på Brage, som han vant.

I 85 kilos-klassen stilte vi med Mats Støvind og John Harald Foss Fjellbu.

KJEMPEINNSATS: Her ser du Sigmund Røtnes Widerberg i aksjon.

Mats bryter veldig bra og har mulighet for å avgjøre i sine kamper, men slipper til motstanderen og taper sine kamper, men en fin sjetteplass.

Multibryterern John Harald Foss brøt seg frem til bronsefinalen og kjørte over motstanderen det første minuttet. Trykket holdt imidlertid ikke helt ut, og det ble fjerdeplass.

I 98 kilos-klassen stilte Kolbotn med Sigmund Røtnes Widerberg og Joachim Sandberg Rusvik.

Sigmund tapte sin første kamp mot Joachim og skadet seg i neste kamp, og måtte trekke seg. Joachim brøtr seg til finalen der han møtte storfavoritten Felix Baldauf, som ble for sterk for Joachim, men det ble en fin sølvmedalje.

Powered by Labrador CMS